14 Noi. 2017 18:56 , de Cătălin Lupășteanu

Procurorii militari caută milițienii și securiștii care au înăbușit revolta anticomunistă de la Braşov din 1987

Distribuie

Procurorii Secției Parchetelor Militare din cadrul parchetului instanței supreme anunță că în dosarul cunoscut opiniei publice sub denumirea de „Crimele comunismului”, se fac cercetări pentru infracțiuni contra umanității referitor la acțiunile represive și sistematice desfășurate de regimul comunist împotriva participanților la revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din 15 noiembrie 1987.

Mai precis, anunță sursa citată, în dosar au fost audiate majoritatea persoanelor vătămate care au fost cercetate și condamnate în anul 1987 pentru participarea la revolta anticomunistă de la Brașov.

De asemenea, spun procurorii militari, au fost făcute cercetări pentru identificarea lucrătorilor de miliție și securitate care au întocmit actele de urmărire penală privind pe participanții la revolta anticomunistă de la Brașov sau care au dispus măsuri de urmărire informativă a acestora pe întreaga perioadă în care, în mod nelegal, după publicarea Decretului nr. 11/1988 privind amnistierea unor infracțiuni și reducerea unor pedepse, s-a menținut obligația de a nu părăsi domiciliul obligatoriu, stabilit în diverse județe ale țării.

Cu ocazia cercetărilor efectuate au fost avute în vedere inclusiv materialele și documentele transmise de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității cu privire la acțiunile regimului comunist împotriva participanților la revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din 15 noiembrie 1987, menționează sursa citată.

Loading...
Comentarii