MENIU CAUTĂ
18 Aug. 2015 17:33 , de Alina Serea

Profesorii amenință cu boicotarea anului școlar, cu o lună înainte de începerea școlii

Distribuie

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar.
Salariile medicilor, majorate cu 25%
Premierul Victor Ponta a anuntaţ, marţi, majorarea cu 25 la sută a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.
El a precizat că, pentru şedinţa de Guvern din 26 august, se va pregăti atât o ordonanţă de urgenţă privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.
„Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”, a spus Ponta, precizând că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de persoane din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autoriăţilor publice locale şi peste 13.000 de angajaţi din reţelele de sănătate proprii ale altor ministere.
 
 
 
 

Loading...
Comentarii