Racket moldovean păzit ca Hannibal Lecter | EXCLUSIV

08 ianuarie 2016 21:45

Vitalie Proca, autorul atacului armat comandat de fraţii Mararu, este păzit precum cel mai mare criminal în Penitenciarul Jilava. Inclusiv audierea lui se face în condiţii speciale, fără să fie dus la tribunal.

Celebrul Hannibal Lecter este personajul care revine oricui în minte atunci când se vorbeşte de deţinuţi periculoşi. Într-o închisoare din România, un deţinut este considerat la fel de periculos.
Numele lui este Vitalie Proca, un cetăţean basarabean, autorul atacului armat din cartierul Vitan, din 2012. Catalogat drept un asasin internaţional plătit la comandă, acesta este închis acum la Penitenciarul Jilava după ce l-a împuşcat în cap şi în piept pe Răzvan Isăilă, un tânăr de 26 de ani, pe care l-a confundat cu un interlop. Victima a supravieţuit, iar racketul moldovean a scăpat şi el, fiind prins mai târziu în Moscova.
Ţinut departe de judecători
Extrădat în România pentru a fi judecat pentru crima pe care trebuia s-o execute la comanda unor fraţi interlopi, Bogdan şi Răzvan Măraru (n.r. – condamnaţi la câte 12 ani de închisoare), Vitalie nu şi-a primit încă sentinţa.
Acesta beneficiază în închisoare de măsuri speciale. “Proca este considerat un deţinut deosebit de periculos. Iar în cazul lui audierea se face într-o încăpere special amenajată a penitenciarului.
Există o cameră video care înregistrează, iar judecătorii pot asculta declaraţiile lui, fără să se prezinte în sala de judecată. Este considerată o măsură de securitate în cazul lui”, ne-a declarat o sursă din cadrul penitenciarului.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro