09 Feb. 2018 21:00 , de Alexandru Boariu

În atenția bucureștenilor care locuiesc în Sectorul 6: Cum se face reînnoirea contractelor pentru locurile de parcare

Distribuie

Petre Marinescu, dar și alți bucureșteni, care locuiesc în Sectorul 6, ne-au semnalat faptul că, pentru reînnoirea contractelor pentru locurile de parcare a automobilelor, ADP-ul le cere să încheie, la notar, contractele de comodat. Am solicitat lămuririle necesare de la ADP Sector 6.

Prezentăm, pe scurt, răspunsul primit de la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană, din Sectorul 6.

Sun vizate contractele încheiate înainte de 1 august 2017

În conformitate cu prevederile HCL Sector 6, nr. 164/2017, pentru modificarea HCL Sector 6 nr. 193/2009 privind modul de atribuire a locurilor în parcările de reședință de pe raza Sectorului 6, Serviciul Parcaje de Reședință înlocuiește toate contractele pentru locurile de parcare, atribuite înainte de 01.08.2017.

Documentele necesare

La reînnoirea contractelor pentru locurile de parcare, în parcările de reședință, beneficiarii trebuie să se prezinte cu următoarele documente: vechiul contract de parcare; BI/CI cu domiciliu la adresa unde se solicită locul de parcare; Certificat de Înmatriculare, din care să reiasă că autoturismul este înmatriculat în România (cu ITP valabil) și cu număr de Bucurști; contract de comodat autentificat la notar, pentru autoturismele acordate spre utilizare persoanelor ce au calitatea de comodat (doar dacă este cazul); certificat de încadrare cu grad de handicap locomotor (dacă este cazul); creanțele bugetare exigibile să fie achitate (se verifică de către angajatul care prelucrează dosarul);

Variante la reînnoirea contractelor pentru locurile de parcare

Există două variante de reînnoirea contractelor pentru locurile de parcare.  Astfel, cei interesați  pot trimite documentele scanate (alături de numărul de telefon), până la data de 31 decembrie 2018, la adresa de e-mail parcari@adps6.ro sau pot depune documentele, tot până la data de 31 decembrie 2018, la sediul Serviciului Parcaje de Reședință, din Str. Aleea Bistra, nr. 1.  Program de lucru cu publicul: luni, marţi, joi, vineri – orele 08.30 – 13.00; miercuri – orele 13.00 – 18.30; telefon: 021.440.20.64. Beneficiarii locurilor de parcare care nu se prezintă să semneze noul contract, până la sfârșitul anului 2018, vor pierde locul de parcare.

Termene pentru plata chiriei

Termenul până la care posesorii de autoturisme își pot achita la Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 6 chiria pentru locul de parcare rămâne 31 martie 2018. Neplata până la această dată duce la rezilierea automată a contractului de închiriere pentru locul de parcare. Plata impozitului și, implicit, a locului de parcare, nu este condiționată de reînnoirea contractului pentru locul de parcare. Cetățenii vor achita impozitul pentru anul în curs, apoi vor depune dosarul pentru reînnoirea contractului de închiriere a locului de parcare de reședință, până la 31 decembrie 2018.

Nu cumpărați locuri de parcare de pe internet!

Primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, a sesizat, pe Facebook, că a descoperit pe Internet anunțul unui cetățean, care vindea, cu 1.000-1.200 lei/an, un loc de parcare, pentru care el achita doar 58 lei/an.”Sunt total împotriva acestor metode de speculă, care îngrădesc accesul unor noi proprietari de autoturisme la un loc de parcare”, a precizat primarul. Acesta face apel la cei care au informații despre astfel de anunțuri de subînchiriere și îi roagă să-l informeze, prin mesaje, pentru a le verifica și a interveni cât mai repede.

Citește și: Licitaţie pentru locurile de parcare din faţa blocului. Ce spune primarul Sectorului 3

 

 

 

Loading...
Comentarii