10 Oct. 2015 16:07

Rețeta bunicii: Minciunele sau scovergi

Distribuie

Ingrediente: două ouă întregi, 3 linguri de zahăr, 100 g untură proaspătă (sau margarină), 100 g smântână (sau iaurt gras), coajă de lămâie, esenţă de rom sau vanilie, un praf de copt, un praf de sare, făină cât cuprinde; ulei încins pentru prăjit; zahăr pudră pentru decor.
Preparare: se amestecă toate ingredientele şi se frământă, la început cu lingura, apoi cu mâna, până se obţine un aluat nelipicios. Se întinde o foaie de 4-5 mm şi se taie în romburi, crestându-se pe mijloc, întorcându-se unul dintre colţuri prin tăietură şi se obţine o formă răsucită. Se încinge uleiul pe foc domol şi se prăjesc minciunelele. Când sunt coapte, se scot pe un şerveţel absorbant, se lasă puţin să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, marți, 25 septembrie 2018. Leii au confruntări cu cei din anturaj
Loading...
Comentarii