30 Dec. 2017 13:00

Rețetă de Revelion de la Nicolai Tand: curcan umplut cu cartofi copți și bacon

Distribuie

Rețeta de curcan pentru Revelion a lui Nicolai Tand e numai bună, dacă ai de gând să aduni la masa festivă familia și prietenii! Îndrăgitul bucătar-vedetă de la Antena Stars a detaliat pe blogul său culinar cum se face, pentru ca tuturor gospodinelor să le fie ușor să-l prepare pentru cei dragi. Iată rețeta.

Ce ne trebuie: un curcan întreg, 2 morcovi, o jumătate de țelină, o ceașcă de orez fiert, 1 kg cartofi, sos de soia, miere, câteva felii de bacon, 3-4 căpățâni de usturoi tăiate în jumătăți (pe orizontală), câteva crenguțe de cimbru, vin alb, apă, sare, piper, unt.

Nicolai Tand - curcan umplut

Așa arată curcanul umplut făcut de Nicolai și garnisit cu cartofi, bacon și usturoi. E perfect pentru o masă festivă!

Cum se face: se curăță curcanul și se freacă bine cu sare, piper și unt. Separat, se pregătește umplutura. Se taie în cubulețe morcovii și țelina și se trag la tigaie, apoi se amestecă bine cu orezul fiert. Se face un sos din miere și unul de soia și se încorporează în amestecul de orez și legume.

Se umple curcanul și se pune într-o tavă cu două degete de apă și un pahar de vin alb. Se bagă la cuptor, la 160 de grade Celsius, pentru două ore, două ore și jumătate (depinde cât de mare e curcanul). La fiecare jumătate de oră, pe măsură ce se evaporă lichidul din tavă, se completează cu apă și vin. Cu jumătate de oră înainte de a fi gata, se scoate curcanul și se unge cu sosul de miere și cu cel de soia. Tot atunci se adaugă în tavă, lângă curcan, cartofii, baconul și usturoiul, care vor alcătui garnitura. O altă variantă ar fi rumenirea acestora – cartofii, baconul și usturoiul – în untură de gâscă sau de rață, fiindcă astfel obții o garnitură nemaipomenit de gustoasă.


Ce mănâncă Adrian Mutu de Revelion: ”E o mâncare dominicană. Ajută să-ți revii după băutură” / VIDEO

Loading...
Comentarii