MENIU CAUTĂ
24 Noi. 2018 22:00

REȚETE | Vinul roșu în dulciuri

Distribuie

În sezonul de toamnă iarnă, toată lumea se gândeşte, în primul rând, la vinul fiert. Noi vă sugerăm azi alte trei metode de a întrebuinţa vinul şi de a avea pe masă trei dulciuri delicioase; un chec, o prăjitură cu cremă şi o îngheţată. Reţetele poti fi găsite site-ul petitchef.ro.

Chec cu vin roşu şi ciocolată

Ingrediente: 4 ouă, 290 grame de făină, 200 grame de zahăr, 135 grame de unt topit (dar răcit), 100 grame de ciocolată neagră, 235 ml de vin roşu dulce sau demisec, o linguriţă cu scorţişoară, o lingură cu cacao, esenţă de vanilie, un plic de praf de copt, sare, un cub de unt.

Mod de preparare: ungem o tavă pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingură cu făină, adică 25 grame (la chec vom folosi 265 grame) şi o întindem pe toată suprafaţa tăvii. Punem praful de copt, praful de cacao, scorţişoara şi un vârf de linguriţă cu sare peste cele 265 g de făină şi omogenizăm. Radem ciocolata neagră pe răzătoarea mică. Încălzim cuptorul. Pregătim un bol în care punem ouăle şi mixăm. Adăugăm zahărul şi continuăm să mixăm până când acesta se topeşte, amestecul îşi dublează volumul şi devine albicios. Punem amestecul de ingrediente uscate (făină, cacao, praf de copt, scorţişoară şi sare) şi omogenizăm uşor cu ajutorul unei spatule. Spre final adăugăm esenţa de vanilie, untul topit, vinul roşu şi ciocolata rasă. Amestecăm încet toate ingredientele până când obţinem o compoziţie omogenă. Răsturăm aluatul în forma pentru chec pregătită şi nivelăm uşor. Introducem tava în cuptorul încălzit, la foc potrivit, circa 60 de minute. După primele 30 de minute, micşorăm focul. Când desertul trece testul scobitorii, scoatem tava din cuptor. Lăsăm prăjitura să se răcească în formă, apoi o scoatem din tavă.

Prăjitură aromată cu cremă de vin roşu

Ingrediente: pentru blat: 5 ouă, 125 g zahăr, un praf de sare, 150 g făină – pentru cremă: un plic praf de budincă de vanilie, 500 ml vin roşu, 150 g zahăr, 250 g unt, 350 g marţipan, 150 g zahăr pudră, 150 ml frişcă, câteva boabe de struguri negri.

Mod de preparare: se încălzeşte cuptorul la 175 grade C. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă bine cu zahăr şi se adaugă sare şi făină. Se bate albuşul şi se adaugă. Se întinde aluatul într- o tava întinsă (de aragaz) tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca 12-15 minute. Se răstoarnă blatul pe un şervet de bucătarie presărat cu zahăr şi se îndepărtează hârtia cu grijă. Se taie apoi 4 felii de mărimea tăvii de chec din aluatul rezultat. Se amestecă praful de budincă, vinul şi zahărul şi se dă în fiert, ca la o budincă obişnuită. Se ia de pe foc şi se adaugă untul; se răceşte, amestecând. În fine, se amestecă marţipanul cu zahăr pudră şi se întinde pe o folie transparentă (din plastic), puţin mai mare decât forma dreptunghiulară. Se transferă în tavă cu ajutorul foliei şi se apasă pe la colţuri. Se bate crema de vin cu telul/mixerul. Se întinde crema pe marţipan, iar deasupra se aşaza unul din blaturi. Se alternează straturile de cremă cu celelalte 3 blaturi, sfârşind cu un blat. Se bate frişca şi se ornează prăjitura cu struguri şi frişcă.

Îngheţată de vin roşu

Ingrediente: 300 ml vin rosu dulce, 100 ml lapte, 130 g zahăr brun, o lingură şi jumătate de miere, o lingură zahăr alb fin, două gălbenuşuri de ou, 125 g unt, 125 g mascarpone.

Mod de preparare: crema mascarpone se amestecă bine cu gălbenuşurile şi cu lingura de zahăr alb fin. Vinul, zahărul brun, mierea, laptele şi untul se pun pe foc şi se amestecă în jur de 10 minute, până când untul s-a topit şi totul are un aspect omogen. Se toarnă peste amestecul de mascarpone. Se mixează totul în blender sau cu mixerul vertical până se face cremă. În primele 3-4 ore de când a fost pusă în congelator, e bine să o mai amesteci de câteva ori cu o lingură. Astfel se vor încorpora bine şi eventualele bucăţi de mascarpone care nu s-au mixat îndeajuns. Se lasă în congelator peste noapte.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Gestul fabulos făcut de handbaliste după înfrângerea cu Rusia
Loading...
Comentarii