MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2017 13:00

Românca Mona Garcea, dezvăluiri despre viața de producător la Hollywood: “Îmi încep fiecare zi cu o rugăciune și… Pilates”

Distribuie

Puțini români se pot lăuda cu o carieră de succes la Hollywood. Printre ei este o brașoveancă, Ramona Garcea, care lucrează cu faimosul producător Chuck Lorre. Acesta se află în spatele unor producții cunoscute și îndrăgite și la noi, cum ar CSI New York , Teoria Big bang sau Doi bărbați și jumătate. Ea a acordat recent un interviu în care și-a dezvăluit atât primii pași în Cetatea filmului, cât și evoluția spirituală din ultimii ani.

Mona Garcea a plecat de ceva timp din România, mai exact în 1987, când avea 11 ani. O vârstă la care apucase să afle ce înseamnă viața în comunism. A rămas cu amintiri neplăcute din copilărie, pe care le-a și povestit. Îmi amintesc România ca o țară frumoasă vizual, dar un loc mizerabil în care să trăiești. Amintirile din copilăria mea sunt presărate cu lucruri minunate, cum ar fi când mă jucam la Castelul Bran, vacanțele de vară la Constanța, privitul vitrinelor prin București, mersul la operă cu mama mea, patinaj și altele. Dar îmi amintesc și lucruri teribile precum ore de așteptare la coadă pentru pâine, lipsa lucrurilor de trai elementare, senzația constantă că cineva îți urmărește fiecare mișcare, frica zilnică că poți fi persecutat fără niciun motiv. Niciun copil de 9 ani nu ar trebui să simtă asta!', spunea Mona Garcea în urmă cu ceva timp.

Motive pentru care nici nu a mai venit în țară, chiar dacă spune că are în plan o vacanță aici. Într-un interviu acordat recent scriitorului Arlen J, pasionat de oameni cu povești de succes și cu mesaj pozitiv, Mona Garcea dezvăluie cum a ajuns, de fapt, să lucreze pentru Chuck Lorre. Pe scurt, ea spune că i-au plăcut de mică serialele de comedie, pe care le urmărea cu tatăl ei, chiar dacă nu știau, la vremea aceea, limba engleză. Pur și simplu râdeau de situațiile din seriale, ceea ce a creat o legătură profundă între ei, care s-a păstrat și azi.

Familia a ajuns în Statele Unite, iar Mona a făcut acolo școala generală, liceul și apoi Universitatea din Florida, luându-și diploma în teatru. După facultate, Mona s-a mutat la Los Angeles și lucra deja la un serial.

Când s-au oprit filmările, bruma de experiență acumulată nu a fost de ajuns încât să încheie un nou contract, așa că a trimis nu mai puțin de 150 de CV-uri la tot atâția producători. Pe fax. A așteptat 3 luni până când, într-o zi i-a surâs șansa. A sunat-o chiar Chuck Lorre, unul dintre cei mai influenți producători de la Hollywood, cunoscut și la noi pentru seriale ca Doi bărbați și jumătate, cu Charlie Sheen sau Teoria Big Bang. Chuck Lorre găsise CV-ul Monei chiar în fax și a chemat-o la un interviu, dat fiind că tocmai își căuta o asistentă.

M-am dus mai mult să îl cunosc, ce șanse erau să mă angajeze pe mine??'

„Nu am luat foarte în serios acest interviu pentru că..ce șanse erau să mă angajeze pe mine?? Numai ideea mi se părea ridicolă, că aș putea lucra pentru Chuck Lorre!', își amintește azi Mona. Deci, m-am dus și era coadă, cam 20 de persoane așteptau să intre la interviu la el. Eram îmbrăcată destul de lejer. Toată lumea era la costume și eu în blugi și tricou. Nici nu mă gândeam că am vreo șansă. Dar eram nerăbdătooare și foarte entuziasmată că o să îl cunosc! Așa că interviul meu cu el a fost ceva de genul O, Doamne! Sunt cel mai mare fan al dumneavoastră! Aveți idee cât de tare sunteți? Hai să vorbim despre dumneavoastră! Cred că la final a zis Nu am văzut pe nimeni așa încântat de mine, hai să-ți dau o șansă. Am luat postul, în ciuda celor în costume și mi se părea o nebunie. Și… se fac 13 ani de-atunci', a povestit românca.

Suntem conectați la ceva mai puternic decât noi'

Pe lângă ascensiunea în lumea celebrităților de la Hollywood, Mona Garcea s-a dezvoltat foarte mult și din punct de vedere spiritual. Pentru mine a fost mereu important să fii conectat spiritual. Merg la o biserică, dar nu e vorba de biserica în sine, ci de mesaj….Suntem conectați la ceva mai puternic decât noi. Eu îl numesc Dumnezeu. Alții îi spun Univers. Îmi place să îmi încep diminețile cu o rugpciune sau cu o meditație. Îl rog pe Dumnezeu să mă ghideze în fiecare zi, să mă ajute să iau deciziile corecte. Asta este într-adevăr o rutină pe care o am de vreo cinci ani', mărturisește Mona Garcea.

Întrebată ce anume o inspiră, ea a spus: tehnica Pilates, pe care o practică deja de 16 ani. Este ceva ce conectează trupul și mintea și ador asta, ca și la yoga. E fascinant. Sunt și oameni care mă inspiră, care duc totul la un alt nivel, care văd și dincolo de ceea ce se întâmplă cu noi zi de zi'.

Loading...
Comentarii