19 Mai. 2017 17:37

FBI a aflat că rușii au încercat să-l recruteze pe unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Trump

Distribuie

FBI a transmis în 2012 o avertizate potrivit căreia agenți ruși ar fi încercat să-l recruteze pe congrasmanul republican Dana Rohrabacher ca ”agent de influență”, scrie The New York Times.

Potrivit publicației americane, republicanul a fost cunoscut ca unul dintre principalii susținători ai Moscovei la Washington și un opozant al sancțiunilor impuse Rusiei de către Statele Unite. De asemenea, Rohrabacher este unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Donald Trump în Congres.

În contextul anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, a ieșit la suprafață avertismentul transmis de FBI în 2012.

Dana Rohrabacher a intrat în atenția publicului larg săptămâna aceasta, când The Washington Post a publicat o înregistrare audio în care Kevin McCarthy, congressman republican declara: „Sunt doi oameni pe care cred că Putin îi plătește: Rohrabacher și Trump”. Ulterior, McCarthy a spus că declarația sa a fost o glumă.

Întrebat despre această informație, Rohrabacher a spus că deși apreciază avertismetul emis atunci de FBI, consideră că nu era nevoie de acesta. ”Mi-au spus că este legade de serviciile de informații ruse”, a spus republicanul care și-a amintit că agentul FBI i-a spus că ”sunt privit ca o persoană care ar putea fi influențată”.

Biroul Federal de Informații nu a concluzionat că Rohrabacher lucra pentru serviciile de informații ruse ci că era considerat de aceștia un pion pentru a putea obține acces și influență la Washington, a spus un fost oficial american. Acesta a mai spus că nu există nicio dovadă că congressmanul american ar fi fost plătit de ruși.

 

Comentarii
← Inchide