07 Feb. 2016 22:56 , de Ioana Tomescu

EXCLUSIV / Salvamontista bătută a fost iubita interlopului Palesică? Cei doi se cunoșteau bine, iar unii apropiați spun că în trecut ar fi fost împreună

Distribuie

După atacul barabar căreia i-a căzut victimă salvamontista Miruna Inel, toată lumea s-a întrebat ce curaj trebuie să fi avut tânăra de 21 de ani atunci când l-a înfruntat pe Sorin Constantin Palesică (33 de ani), o forță a naturii care cochetează cu sporturile de contact. Explicația s-ar putea regăsi în trecutul nu foarte îndepărtat al celor doi pe care, spun judicare, vremelnic l-ar fi împărțit ca foarte buni prieteni.

Dura corecție pe care Miruna a primit-o în barul Taho, din stațiunea  montană Straja, chiar sub ochii unui jandarm aflat în timpul liber, ar fi avut la origine un soi de ”complicitate” între ea și barman pentru ca Palesică să nu mai primescă băutură. Cunoscându-i, se pare, apucăturile violente, salvamontista, originară din Uricani, i-ar fi spus băiatului de la bar să nu-l mai servească pentru că și așa este băut și, din cauza lui, petrecerea s-ar putea termina urât.

Palesică ar fi prins firul discuției și a chemat-o la ”raport” pe fată pentru a-i cere explicații. Cum s-a terminat totul, se știe… De ce a fost Miruna singura persoană din bar care a îndrăznit să-i ”taie” băutura de la gură celui care avea să o trimită în lumea viselor cu o lovitură năprasnică de pumn?

Nu-și mai amintește nimic

În anchetă, Palesică, un tip deosebit de dur, care a mai fost închis pentru o tentativă de omor, a făcut mărturisiri complete. A spus că-i pare rău, că era atât de beat încât nici  nu-și mai amintește ce a făcut. Regrete amestecate cu rememorarea unui trecut din care, la un moment dat, a făcut parte și Miruna, salvamontista bătută. ”Eram prieteni de grup, aveam anturaje comune. Mergeam împreună la aceleași petreceri, frecventam același locuri. Am făcut împreună și școala de șoferi. Ne știam bine. De ce am dat în ea? Nici eu nu știu. Habar nu am. Eram prera beat…”, a povestit Palesică în ancheta judiciariștilor hunedoreni.

A fost băgat în arest

În același timp, atât în rândul anchetatorilor cât și în anturajul celor doi umblă vorba că relația dintre salvamontistă și interlop ar fi fost ceva mai aproipiată decât a lăsat, cavalerește, Palesică să se înțeleagă fapt care ar putea justifica decizia fetei de a-l înfrunta în bar. Firește, o posibilă fostă relație amoroasă dintre cei doi sau măcar una de prietenie ”de grup” nu justifică cu nimic atacul barbar de care a fost în stare Palesică. În urma năprasnicei lovituri încasate în plină figură, Miruna a rămas minute bune inconștientă pe pardosela barulului. Interlopul a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare prevenitivă.

Miruna Inel a dorit să clarifice informațiile cu privire la relația pe care ea ar avea-o cu atacatorul, așa cum a lăsat el să se înâeleagă din declarațiile pe care le-a dat anchetatorilor. Citiți explicațiile salvamontistei, aici.

Comentarii
← Inchide