MENIU CAUTĂ
28 Iun. 2018 15:56 , de Cătălin Doscaș

#salvatipipera / Reţeaua de canalizare a cartierului de afaceri Pipera Sud este depăşită (VIDEO)

Distribuie

Ploaia torenţială de la finalul lunii iunie a fost suficientă să demonstreze nu doar limitele infrastructurii rutiere, ci şi limitele reţelei de evacuare a apelor uzate. Canalizarea unor centre de afaceri din cartierul Pipera Sud a cedat în faţa debitelor foarte mari de apă pluvială.

Când vine vorba de subteranul cartierului de afaceri Pipera Sud, nu doar metroul este pus la grea încercare în anumite momente, ci şi reţeaua de canalizare.

În urma precipitaţiilor de la sfârşitul lunii iunie, reţeaua de evacuare a apelor uzate şi-a arătat limitele. În multe locuri, aceasta a refulat din cauza precipitaţiilor abundente căzute într-un timp scurt. Şi asta s-a întâmplat inclusiv în curţile unor centre de afaceri moderne, semn că reţeaua publică este şi ea, la rându-i, depăşită.

Asta în contextul în care, potrivit specialiştilor, în ultimii 15-20 de ani, a apărut în Sud-Estul Europei un fenomen meteo extrem numit ploi-spot'. Cu alte cuvinte, fenomenul se traduce prin cantităţi mari de precipitaţii care cad într-un timp foarte scurt pe o suprafată restrânsă.

În aceste condiţii, o reţea de canalizare extinsă, precum cea a Bucureştiului, suferă dezechilibre şi astfel apar zone aşa-numite inundabile'.


CITEŞTE ŞI:

EXCLUSIV/ Ovidiu Grosu trăiește în Danemarca, dar își amintește perfect de adolescența în Videle. 'Viorica Dăncilă mi-a fost profă și Carmen Dan colegă, mergeam la cules de mușețel!'

EXCLUSIV/Roxana Ciuhulescu nu își va boteza băiatul cu numele tatălui ei, chiar dacă și-ar fi dorit asta. Nu ar avea o karmă bună!'

VIDEO EXCLUSIV/ Camelia Potec nu vrea să intre în concediu de maternitate. „Voi merge și la birou cu micuța după mine'

Loading...
Comentarii