MENIU CAUTĂ
05 Apr. 2016 10:40

Tinerii proveniți din casele de copii ar putea primi mai mulți bani

Distribuie

Pe masa de lucru a senatorilor este o lege care prevede majorarea alocațiilor pentru o categorie specială de tineri și anume aceia care au crescut în casele de copii.

Tinerii care provin din sistemul instituționalizat ar urma să beneficieze, până la vârsta de 26 de ani,  de o majorare cu 100% a cuantumului ajutorului social, iar dacă nu au o locuinţă, această majorare să fie de 200%.

Mai mult, aceste persoane vor fi exceptate de la munca în folosul comunităţii, dacă îşi continuă studiile liceale sau universitare în formă de învăţământ de zi. Vor beneficia de scutirea de la această muncă în folosul comunităţii şi familiile pentru care ajutorul social rezultat din calcul este de până la 50 de lei pe lună. Pentru aceste familii, orele de muncă se stabilesc trimestrial şi se efectuează în prima lună de plată.

'Este o măsură de protecţie social acordarea acestei sume de bani în plus la ajutorul social, cu atît mai mult cu cât tinerii proveniţi din sistemul instituţionalizat îşi găsesc foarte greu de lucru. Aceste persoane vor primi 280 sau 420 de lei, faţă de 142 de lei, în prezent, ceea ce ar însemna o sumă de 9 lei sau 14 lei pe zi, în cazul persoanelor fără locuinţă, faţă de 5 lei cât este în prezent ajutorul social', spune inițiatorul legii senatorul PSD Ovidiu Donțu.

Actul normativ urmează să fie adoptat sau nu de senatori, dar deputații vor fi cei care au cuvântul decisiv.

Loading...
Comentarii