14 Sep. 2017 13:35

VIDEO/ Secretele Iacărilor Acrobați, dezvăluite sâmbătă, pe Lacul Morii

Distribuie

Se joacă cu moartea și sunt cunoscuți în toată lumea. Acrobațiile lor sfidează legile fizicii și te țin cu sufletul la gură. Au zeci de mii de ore de zbor la activ iar sâmbătă, 16 septembrie, vin la AeroNautic Show 2017.

Iacării Acrobați sunt o echipă compusă din șase persoane. Trei piloți, un navigator, un mecanic și un pilot-transport. Cumulat, au zburat doar în acrobații cât să înconjoare Pământul. În țară, în Europa, în Orientul Mijlociu și până în China au uluit zeci de mii de oameni iar sâmbătă vor deschide AeroNautic Show 2017 – singurul festival din țară care combină acrobaţiile aeriene cu cele nautice.

Avioanele Iacărilor  – YAK 52TW –  vor decola de pe aerodromul Bănești, de lângă Ploiești. Tot acolo au loc și zborurile de antrenament ale acrobaților.

L-au „vindecat” pe Mărgineanu de frica de avioane

Într-un interviu pentru Libertatea, Mihai Mărgineanu, care și-a luat brevet de pilot, a dezvăluit că Iacării Acrobați au meritul de a-l fi scăpat de frica de avioane.

„Pasiunea mea a apărut odată cu frica de avion. Pentru că mie mi-era frică… sau mai bine spus… mi-era groază să mă urc într-un avion! După care am cântat “Aviația dă senzația”. Apoi am fost invitat să cânt la un miting aviatic al Aeroclubului României. Acolo i-am văzut (pentru prima oară în viață mea) pe acrobații aerieni și mai ales pe Yakării Acrobați. În 3 luni, eram deja înscris la școală. În 5 luni, deja zburam pe un Diamond Katana 20”, ne-a spus Mărgineanu.

Bucureștenii sunt așteptați sâmbătă la AeroNautic Show 2017

Lacul Morii din București va fi, sâmbătă, gazda AeroNautic Show 2017, singurul festival AeroNautic care combină acrobaţiile aeriene cu cele nautice, locul unde arta pilotajului aerian şi nautic este scoasă în evidență prin aplicații demonstrative ale celor mai importante instituții şi cluburi de profil.

Evenimentul este organizat de Asociația Aeronautică Română în parteneriat cu Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European sectorul 6, și Ministerul Apărării Naționale – care are și calitatea de co-organizator.

Pe durata celor trei ore și jumătate de spectacol, publicul va avea ocazia să vadă: exerciții demonstrative realizate de instituții și cluburi de profil printre care putem să enumerăm: Ministerul Apărării Naționale: (Statul Major al Forțelor Aeriene, Statul Major al Forțelor Terestreși, Statul Major al Forțelor Navale),Brigada Specială de Intervenție “VladȚepeș” a Jandarmeriei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD, Iacării Acrobați, Jurgis Kairys, Clubul de Aeronautică Liberă Timișoara, JetSki FreeStyle Team și Yacht Club Mircea.

În zona destinată expoziției statice copiii și nu numai, pot interacționa cu piloții, marinarii și personalul militar. Micuții pot vedea ce înseamnă cariera militară și deasemenea pot participa la ateliere de supraviețuire, ateliere de cățărare pe panou de alpinism.

Intrarea la spectacol, dar și în zona expoziției este LIBERĂ. Publicul poate ajunge la eveniment utilizând următoarele mijloace de transport: tramvaiul 41, metrou – Staţia Crângaşi și autobuze 162, 163, 178.


EXCLUSIV | Andi Moisescu, despre viața și cariera sa. Care este adevărata relație cu Florin Călinescu

Loading...
Comentarii