MENIU CAUTĂ
14 Noi. 2017 15:05 , de Cătălin Lupășteanu

Șeful polițiștilor de frontieră de la Giurgiu este acuzat de șantaj și trafic de influență și a fost pus sub control judiciar de DNA

Distribuie

Procurorii DNA de la Secția de combatere a corupției l-au pus, marți, sub control judiciar pentru 60 de zile, pe șeful Sectorului poliției de frontieră Giurgiu, Ionuț Ifrim, pe care îl acuză de șantaj și cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că în 28 aprilie 2017, Ifrim, în calitate de șef al Sectorului poliției de frontieră Giurgiu, a constrâns o persoană (martor în cauză) să-i dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei și pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

Solicitarea șefului de la Giurgiu a venit în contextul în care legislația românească nu obligă persoanele care traversează granițele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum.

A luat banii ca primarul

Bărbatul, spun procurorii, a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu.

În cursul lunii mai 2017, după o discuție purtată cu proprietarul real banilor care știa că cei 60.000 USD au fost reținuți în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranșe.

În altă ordine de idei, mai arată Direcția, în noaptea de 20 spre 21 mai, Ifrim i-a promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofițerului de poliție.

În acest context bărbatul a fost pus sub control judiciar iar el trebuie să respecte mai multe obligații între care și cea de a nu părăsi țara fără anunțarea procurorilor.

Loading...
Comentarii