MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 16:18 , de Cătălin Lupășteanu

Senatorul PNL Marius Nicoară a fost trimis 60 de zile la muncă de ICCJ, în dosarul penal

Distribuie

Senatorul PNL Mariu Petre Nicoară a fost trimis la muncă timp de 60 de zile la o asociație filantropică, după ce instanța a suspendat condamnarea la un an de închisoare, decizie rămasă definitivă.

Mai precis demnitarul a fost condamnat de un complet de trei judecători al ICCJ, în decembrie 2017, la un an de închisoare cu suspendare pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Executarea pedepsei a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de doi ani, iar senatorul trebuie să respecte o serie de obligații.

În plus judecătorii au mai stabilit ca senatorul Nicoară să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical-Creştină Cluj-Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Acesta a atacat decizia iar completul de cinci judecători de la aceeași instanță a respins apelul senatorului, astfel că decizia primei instanțe a rămas definitivă.

Citește și EXCLUSIV Afacerea „cămine culturale' pe banii statului. De la tradiții la „nunți, botezuri, cumetrii'

Loading...
Comentarii