MENIU CAUTĂ
22 Apr. 2013 17:24

Sexul şi barza, în dezbatere la Casa Poporului! Se lansează prima platformă de educaţie sexuală în format video pentru adolescenţi

Distribuie

Aceasta este prima platformă de educaţie sexuală în format video pentru adolescenţi. Ideea i-a venit Adrianei Radu, o feministă convinsă, care a iniţiat acest proiect după ce a văzut că în şcolile din România subiectul legat de sexualitate este unul aproape tabu.
Ţara noastră are una dintre cele mai ridicate rate ale sarcinii la adolescente din Europa, cu peste 17.000 de naşteri la minore în 2011, din care 718 la fete între 10 şi 14 ani.
Adriana (foto) le va vorbi adolescenţilor despre corp, sex, infecţii cu transmitere sexuală, contracepţie, homosexualitate şi drepturile tinerilor.
Am fost inspirată de experienţa mea ca asistentă la ora de limbi străine într-o şcoală din Germania, unde se făcea educaţie sexuală. Am observat că faptul că elevii îşi cunosc propriul corp le influenţează în mod pozitiv încrederea în sine, capacitatea de a lua decizii singuri în ceea ce îi priveşte', spune Adriana Radu.
Proiectul Sexul vs barza' este sprijinit de preşedinta Comisiei pentru egalitate de şanse între femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, Liliana Mincă (PPDD), cea care a facilitat lansarea acestuia la Casa Poporului.

Vicele PSD Corina Creţu ar vrea şi nu ar vrea căsătorii între homosexuali

Europarlamentarul PSD Corina Creţu (foto) afirmă că nu este sută la sută convinsă că homosexualii ar trebui să se căsătorească între ei, dar nu este nici împotrivă, iar acest gen de discuţie în Parlamentul României ar trebui abordat fără patimi politice. Totodată, vicepreşedinta PSD s-a arătat indignată de faptul că unul dintre colegii săi din USL, senatorul PNL Puiu Haşotti, i-a catalogat pe homosexuali drept persoane bolnave.
Eu, ca persoană, cunoscând direct oameni care provin din această minoritate, mi-am schimbat cu mult poziţia. Nu am devenit sută la sută fan al unei legi de acest gen, dar nu mai pot să zic că sunt împotrivă', a declarat Creţu.

Loading...
Comentarii