08 Sep. 2018 15:43

Steven Lopez a fost suspendat pe viață pentru pedofilie. Americanul a fost dublu campion olimpic la taekwondo

Distribuie

Steven Lopez a fost suspendat pe viață pentru pedofilie. Americanul a fost dublu campion olimpic la taekwondo.

Americanul Steven Lopez, campion olimpic de taekwondo în 2000 şi 2004, în prezent antrenor, a fost suspendat pe viaţă în urma unor acuzaţii de comportament sexual abuziv.

În urma unei proceduri disciplinare de patru luni, Centrul American pentru un Sport Sigur a decis suspendarea din orice competiţie sportivă a lui Steven Lopez, 39 ani, cu cinci titluri mondiale în palmares. Antrenorul poate face apel la această sancţiune.

Steven Lopez, fost campion olimpic la taekwondo, a fost suspendat pe viață: a întreținut relații cu o fată de 14 ani

Lopez a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o adolescentă de 14 ani, pe care a abordat-o de când avea 10 ani, a notat ziarul „Houston Chronicle'. Jean, fratele lui Steven Lopez, este și el citat într-un caz cu caracter sexual.

Patru foste sportive antrenate de Jean Lopez au depus plângere în mai 2018 contra Federaţiei Americane de Taekwondo şi a Comitetului Olimpic American, susţinând că au fost violate în timpul unui stagiu de pregătire şi într-o competiţie cu echipa SUA.

Ele trebuiau să îndeplinească cerinţele sexuale ale fraţilor Lopez, pentru că altfel erau excluse din lotul american de taekwondo, s-au plâns fetele.

Nu este primul caz de pedofilie în sport din SUA. Larry Nassar, fostul medic al lotului de gimnastică al SUA, a fost condamnat la 175 ani de închisoare, după ce a molestat sute de sportivi.


CITEȘTE ȘI: Povestea de groază a fetei care a reușit să scape de furia criminalei de la metrou. Magdalena Șerban a împins-o de trei ori în timp ce trenul intra în stație

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, marți, 25 septembrie 2018. Leii au confruntări cu cei din anturaj
Loading...
Comentarii