10 Ian. 2018 21:37 , de Valentina Postelnicu

Tudose, despre ”cei care nenorocesc un copil”: ”Cred că pedeapsa cu moartea este puțin. Mă va costa mult, dar îmi asum

Distribuie
"Cred că pedeapsa cu moartea este puțin pentru anumite infracțiuni. Mă va costa mult ceea ce spun acum, dar îmi asum”, a spus, marți seară, premierul Mihai Tudose, la Antena 3. El a precizat că se referă la ”cei care nenorocesc un copil sau iau o viață, pentru că îi vezi zâmbind!”
”Cred că pedeapsa cu moartea este puțin pentru anumite infracțiuni. Mă refer la persoanele care nenorocesc un copil, pentru persoanele care iau o viață... pentru că îi vezi zâmbind", a spus premierul, adăugând că știe că o să îl coste foarte mult chestia asta, că așa e politica mondială, să nu mai facem injecția letală și că închisoarea pe viață este ”partea cea mai dulce”.

Premierul a spus că este ușor să vorbești dacă nu te afli în situația familiei acelor copii. ”Ia pune-te tu în locul acelei familii? Nu te uiți după topor? Hai să fim umani cu cei care sunt oameni. De la trei la șapte ani, după patru ani ies la soare și o iau de la capăt. Cum, Doamne iartă-mă, să greșești cu așa ceva?”, a mai comentat premierul.

Un nou proiect de lege privind castrarea pedofililor va fi depus în Parlament, în contextul cazului polițistului care a abuzat doi minori, în Drumul Taberei.

Inițiatorul este deputatul PSD Cătălin Rădulescu. El afirmă că a fost printre semnatarii propunerii legislative pe aceeași temă din 2014, care a primit aviz negativ din partea Ministerului Justiției, condus, la acea vreme, de PSD. 'De aceea, am spus și spun întotdeauna că îmi doresc oameni cu expertiză în Guvern', comentează Rădulescu avizul de la acea vreme.


Citește și: ANALIZĂ | Ce este declarația 600. Cine trebuie să depună acest formular la Fisc și până când

Loading...
Comentarii