MENIU CAUTĂ
17 Apr. 2018 11:27

Un băiat pe nume Jihad se va numi în acte Jahid, a decis un tribunal francez

Distribuie

Un băiat pe nume Jihad se va numi în acte Jahid, a decis un tribunal francez care a dat o sentință definitivă într-un proces extrem de mediatizat. Problemele au apărut după ce familia băiatului născut în luna august a decis să-l boteze Jihad, un nume care amintește de războiul sfânt al musulmanilor și de actele teroriste comise de grupările teroriste în toată lumea.

Un judecător pentru probleme familiale din Toulouse a decis că băiatul va fi înscris în actele oficiale drept 'Jahid', au anunţat luni surse apropiate Parchetului francez, citate de AFP, scrie Agerpres.

Părinții băiatului doreau să-l strige Jihad, care pe lângă războiul sfânt pentru promovarea şi apărarea islamului, mai înseamnă și luptă sau efort, dar magistratul spune că inversarea celor două vocale este 'în interesul copilului'.

Legea franceză nu restricționează în niciun fel alegerea numelui copilului de către părinți, cu condiția ca numele să nu dăuneze intereselor copilului și nu este contestat de niciun membru al familiei.

Băiatul din Toulouse numit Jihad' sa născut în august. Anterior, altor băieți li s-a permis să păstreze acest nume în Franța.

Termenul jihadiști' este folosit în mod obișnuit pentru a descrie militanții islamici, în special cei care comit atacuri teroriste în numele ISIS:

De la începutul anului 2015, militanții islamici au ucis peste 230 de persoane în Franța.


Citește și: EXCLUSIV / INTERVIU cu jurnalistul care a filmat primele zile ale războiului din Siria: ,,Crimele vor continua încă zece ani'


Loading...
Comentarii