MENIU CAUTĂ
05 Iun. 2012 16:28

Un bucureștean s-a spânzurat din cauza ratelor la bancă

Distribuie

În urmă cu patru ani, pe vremea când era director la o firmă şi avea un salariu de peste 15.000 de lei, Emanuel Oprănescu a luat un credit în franci elveţieni. Doi ani mai târziu, în 2010, firma a dat faliment, iar bărbatul a rămas şomer, motiv pentru care nu şi-a mai putut plăti rata, care era de peste 5.000 de lei. Pusese garanţie casa soţiei şi cea a mamei şi era conştient că din cauza incapacităţii de plată acestea urmează să ajungă ale băncii.
În ultima vreme primea tot mai des acasă înştiinţări cu restanţele pe care le avea. Copleşit de situaţie şi simţindu- se vinovat că din cauza lui familia îi va rămâne pe drumuri, bărbatul s-a spânzurat. “A lăsat în urmă doi copii: unul de 2 ani şi unul de 4 ani. Băncile l-au băgat în pământ. Sunt mai rău decât cămătarii”, a spus pentru România TV Ciprian (foto), fratele victimei, care-l plânge pe Emanuel.

«L-am găsit pe jos în baie»

Mama lui Emanuel, Gabriela Cioponea, 62 de ani, ne-a povestit că fiul ei era un om liniştit şi cu mult bun-simţ, căruia toată viaţa îi plăcuse să înveţe şi absolvise Dreptul.

De la Paşte locuia la ea, fiindcă soţia lui înaintase divorţ. Îşi iubea mult cei doi copii, băiatul şi fetiţa de 2 ani, dar se pare că ideea că nu mai avea serviciu şi bani să achite creditul l-a măcinat prea tare.
L-am găsit pe jos în baie cu laţul de gât, în casa soţiei lui. Doctorii l-au dus la spital, dar acolo a murit după câteva ore. N-a mai trăit să-şi vadă copiii mari. Pe 26 iunie, băieţelul lui împlineşte 4 ani. Mai bine muream eu în locul lui. El avea toată viaţa înainte', ne-a spus femeia.

Ar fi avut proces pe 19 iunie

A fost unul dintre clienţii mei. Era cel mai activ din grupul (de clienţi nedreptăţiţi de bănci – n.r.) pe care îi reprezentam. Era un tip foarte implicat, atent şi raţional. Nu ştiu cum s-a ajuns aici. Cert este că gestul pe care l-a făcut nu e o soluţie, pentru că datoria rămâne, iar familia pierde un sprijin important. Procesul în care urma să-l reprezint va avea loc pe 19 iunie', ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea (foto).
↑ Emanuel urmărea şi comenta pe site-uri toate ştirile despre evoluţia creditelor

Loading...
Comentarii