12 Oct. 2017 17:17

Un copil de 11 ani a fost găsit spânzurat într-un centru de plasament

Distribuie

Un copil de 11 ani a fost găsit spânzurat într-un centru de plasament din județul Caraș-Severin, polițiștii deschizând dosar penal pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu sunt cunoscute motivele pentru care copilul, un băiat, a recurs la acest gest.

”Am fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor de 11 ani a fost găsit inconştient. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi cum a survenit decesul”, a declarat pentru Mediafax Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici, în subordinea căruia se află centrul de plasament, a declarat, la rândul său, că se face o cercetare administrativă la centrul de plasament, iar la final se vor lua măsuri împotriva angajaţilor.

„Din păcate, s-a produs o tragedie care, personal, m-a afectat. Organele abilitate cercetează această speţă. De asemenea, Consiliul Judeţean Caraş-Severin desfăşoară o cercetare administrativă şi pot să vă asigur că nu voi avea milă deloc faţă de cei care au greşit. În urma cercetărilor, va exista un raport consistent şi se vor lua măsuri foarte aspre faţă de cei care au greşit”, a afirmat Ionuţ Popovici.

Acesta nu este singurul incident grav petrecut într-un centru de plasament din România în ultima vreme. La începutul lunii septembrie, mai mulți minori au fost abuzați sexual într-un centru de plasament din Capitală, cazul ajungând în atenția poliției.

De asemenea, în primăvara lui 2016, doi elevi cu dizabilități din Craiova au fost snopiți în bătaie de către cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ei.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV/ Povestea Ruxandrei Manea, românca ce a trăit cinci ani în Coreea de Sud. ”Am mâncat viermi de mătase. Acolo este un snack popular pe stradă”

 

Sfânta Parascheva, pupatul moaștelor și psihologia înghesuielii la ajutor divin

 

Algele pot opri infecțiile intraspitalicești. Descoperire revoluționară a cercetătorilor români de la Marea Neagră

Loading...
Comentarii