25 Sep. 2017 21:00 , de Ana Maria Păsat

VIDEO EXCLUSIV/ Povești neștiute despre Dragoș Dolănescu. A crescut printre oi, vaci și găini!

Distribuie

Dragoș Dolănescu nu a avut o copilărie prea ușoară. El a crescut fără tată, undeva la țară, în Costa Rica. Se trezea foarte devreme să mulgă vaca, apoi se spăla și fugea la școală.

Viața lui Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al regretatului artist, ar putea constitui oricând subiectul unui film.

Dragoș s-a născut în urma relației pe care mama sa, o tânără care venise tocmai din Costa Rica să facă facultatea în România, a avut-o la acea vreme cu unul dintre cei mai îndrăgiți artiști autohtoni.

“Un prieten de-al lui tata care acum stă în Noua Zeelandă le-a făcut cunoștință. Asta după ce mama se îndrăgostise de băiatul frumos care cânta la televizor așa de bine. Apoi fata aia din Costa Rica, studentă la Cluj, a rămas însărcinată. A intervenit însă poliția politică, Securitatea, mai ales că tata, ca orice cetățean român de altfel, nu avea voie să aibă relații cu străinii. Tata i-a cerut să se căsătorească, mama a refuzat pentru că trebuia să renunțe la naționalitatea costaricană. În plus, tata era un om tânăr, foarte iubit. Ce s-ar fi întâmplat dacă apoi divorțau? Și mama rămânea în România. În timpul lui nea Nicu era foarte greu. Timp de doi ani după ce m-am născut eu, tata nu a putut să cânte, să facă spectacole. Nu a apărut la TV, așa era sistemul. A fost pedepsit pentru că a avut o relație cu o străină. Tata a dat-o apoi în judecată pe mama pentru că voia să stau cu el. Mama însă m-a scos din țară și m-a dus la bunici, în Costa Rica”, își începe Dragoș Dolănescu interesanta poveste.

“M-a tras o singură dată de urechi”

Dragoș nu a avut o copilărie ușoară. A fost crescut de bunici, printre oi, vaci și găini. Pe Ion Dolănescu l-a cunoscut pe când avea șase ani. De atunci însă, el a început să petreacă mult timp în România, iar tatăl său îl lua cu el în toate vacanțele.

“A fost greu, dar Dumnezeu mi-a dat un tată, pe bunicul meu, care m-a crescut printre vaci și găini. Am avut o copilărie frumoasă, chiar dacă era greu să te trezești foarte de dimineață, să stai cu vacile, să mulgi vacile, apoi să te speli și să fugi la școală. Pe când aveam 5-6 ani am început să vin în România. Atunci l-am cunoscut pe tata. Era un bărbat vesel, care vorbea încet, dulce, foarte corect si puțin. Nu vorbea prea mult, dar când vorbea, o spunea.. O dată am fugit la mare, la Mamaia, să mă joc singur. M-am dus la minigolf. Toată lumea mă căuta. Eu aveam vreo 8 ani. Am apărut după aproximativ trei ore. A fost singura dată când tata m-a tras de urechi”, mai spune Dragoș Dolănescu.

Mai are încă trei frați

Pe lângă Ionuț Dolănescu, Dragoș mai are încă trei frați. Mama sa, doctor ginecolog, s-a căsătorit și a mai făcut trei copii. Cu toate acestea, ea are și acum în casă fotografii cu Ion Dolănescu.

“Mama ține foarte multe fotografii cu tata, îl avem tablou mare, în casă, e un moment al vieții ei”, a mărturisit acesta.


VIDEO EXCLUSIV/ Augustin Viziru, forţat să renunţe la prima iubire. Proiectele din TV şi cinematografie l-au rupt de cea mai mare pasiune a lui


 

Loading...
Comentarii