VIDEO ȘOCANT / Ritualuri sângeroase în Filipine cu ocazia Paștelui Catolic

25 martie 2016 18:16

Adepții catolici din Filipine s-au  bătut în cuie pe cruci de lemn într-o reactualizare a răstignirii lui Iisus Hristos. Sute de spectatori au asistat la ritualuri sângeroase la marginea satului Cutud, la aproximativ 80 de kilometri nord de Manila, care inițial au început ca o piesă de teatru mică, în anii 1960. Fanaticii catolici au fost așezați pe cruci de lemn și au fost bătuți cu ciocanul, în cuie groase, îmbibate în alcool, iar metalul le-a străpuns mâinile și picioarele, în timp ce frânghii le-au sprijinit greutatea. Penitenții au recitat rugăciuni scurte, sub căldura toridă, înainte de a fi dați jos de pe cruci  și duși la o clinică pentru tratament. Ritualul sângeros a devenit un eveniment turistic popular în ultimii ani.

N-am crezut într-un milion de ani că aș vedea de fapt pe cineva crucificat live, este destul de șocant pentru a vedea că acest lucru se întâmplă, dar este o un mod de a privi acest lucru aici pentru că este o Săptămână Sfântă și, de asemenea, este ziua mea, și asta este motivul pentru care mă aflu prima oară în Filipine și mă bucur de experiența generală „, a declarat Michelle Digeastano, o turistă din New York.

În fiecare an, în timpul sezonului din Postul Mare – într-o comemorare de 40 de zile în care se marchează suferința, moartea și învierea lui Iisus Hristos – credincioșii din Filipine practică penitența cu tradiții îndelungate, cum ar fi crucificarea, flagelarea, post și pelerinaje la biserici. Ruben Enaje, (declarația lui este în reportajul video), cel mai vechi practicant care se autoflagelează, care a experimentat ritualurile de crucificare timp de 30 de ani, speră să se pensioneze în curând, dar nu a putut renunța complet la tradiție. El a suferit în mod clar atunci când cuiele au fost bătute prin mâinile sale, dar după o perioadă scurtă de timp pe cruce a fost coborât și luat de paramedici pentru acordarea primul  ajutor.

Biserica Catolică și-a exprimat dezaprobarea față de astfel de acțiuni, considerându-le interpretarea greșită a credinței, spunând că rugăciunile și pocăință sinceră sunt suficiente pentru a comemora respectarea postului. În ciuda opoziției Bisericii, astfel de practici încă mai continuă în întreaga țară predominant catolică. Peste 80 la sută din cele 100 de milioane de locuitori sunt catolici. Ritualurile care includ crucificări au loc în timpul Săptămânii Sfinte, un festival de opt zile, care se încheie duminică, de Paștele Catolic.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro