Gata cu păcăleala! Află ce viteză reală ai la internet. E gratis şi durează 30 de secunde

03 februarie 2016 14:37 De: ,

Netul merge greu? Este cazul să verifici dacă furnizorul de internet îţi asigură viteza de descărcare (download) prevăzută în contract. Durează 30 de secunde şi este gratis: intri pe site-ul oficial, independent, pus la dispoziție de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații (ANCOM). Tot acolo poţi afla şi ce viteze reale oferă ceilalți operatori de pe piață, ca să faci comparaţie şi să decizi, în cunoştinţă de cauză, dacă schimbi furnizorul.

Este vorba de www.netograf.ro, aplicația pentru testarea și monitorizarea calității serviciului de internet. Aplicația este ușor de utilizat și oferă rezultate imediate, corecte și obiective, pentru că îți prezintă calitatea serviciului de acces la internet așa cum este ea experimentată în mod real de către utilizatori.

Testează viteza reală de internet în 3 pași

Pasul 1: Mai întâi intri pe www.netograf.ro și dai click pe butonul din mijloc “TESTEAZĂ  viteza ta de internet”.

1

Pasul 2: Imediat ți se afișează, în stânga paginii, mai multe câmpuri pe care trebuie să le completezi pentru a primi apoi, în partea din dreapta a paginii, rezultate cât mai exacte. Dacă te grăbești, este suficient să selectezi din stânga paginii tipul de ofertă pe care ai contractat-o. Apoi apeși „START”. Imediat va apărea o căsuță de dialog din care vei alege modalitatea de acces (wireless sau fir în cazul internetului fix, respectiv indoor sau outdoor pentru internetul mobil).

2

Pasul 3: Testul durează aproximativ 30 de secunde și…gata! În partea din dreapta a paginii ți se afișează informațiile despre viteza ta reală de descărcare, precum și alte detalii despre calitatea serviciului de internet pe care îl folosești.

3

Sfat: La finalul testului dă click pe “Informații suplimentare” și așa poți să compari rezultatul tău cu mediile trimestriale calculate de Netograf.

Află care sunt vitezele reale de internet oferite de ceilalţi operatori din ţară

Poți să compari vitezele pe care le oferă toți operatorii de internet fix sau mobil din țară dacă intri în secțiunea “Statistici” din zona de sus-dreapta a paginii. Introduci apoi maximum 4 operatori care te interesează (separat pentru internet fix și mobil), apasând butonul “Adaugă”. La final, apeși „Afișare” și aplicația îți compară calitatea serviciilor de internet oferite de furnizorii selectați de tine.

4

Pont: Dacă alegi să îți creezi un cont cu username și parolă în aplicație poți beneficia de o serie de facilități suplimentare, cum ar fi evoluția performanței propriei conexiuni de internet în timp.

Asta este tot!

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro