Arde gazul cu autorizaţie! Actele şi paşii necesari pentru înscrierea instalaţiei GPL

13 ianuarie 2016 21:45

Deşi preţul barilului de petrol a scăzut considerabil în ultima perioadă, preţul benzinei comercializate la pompă nu are aceleaşi gânduri. S-a mai ieftinit, ce-i drept, dar nu suficient. Astfel că din ce în ce mai mulţi români se gândesc să-şi monteze instalaţii de gaz pe maşini.

Pentru aceia care vor să facă marele pas şi să treacă de la benzină şi motorină la gaz, auto-bild. ro enumeră paşii şi actele necesare înscrierii instalaţiei GPL în cartea şi certificatul maşinii.
1. După montarea instalaţiei GPL vei primi din partea firmei respective certificatul de garanţie şi cel de conformitate.
2. Mergi la RAR cu cartea maşinii (original şi copie), cu cartea de identitate (original şi copie) şi cu certificatul de înmatriculare al maşinii (original şi copie).
3. RAR va efectua testul de emisii, iar mai apoi va trece pe cartea maşinii menţiunea GPL.
4. Acum trebuie să schimbi certificatul de înmatriculare, lucru pentru care vei merge la poliţie. Pentru înscriere ai nevoie de cartea maşinii (original şi copie), certificatul de înmatriculare (original şi copie), cartea de identitate (original şi copie), asigurarea RCA (original şi copie) şi dovada plăţii taxei de eliberare a certificatului de înmatriculare.
5. Depune aceste acte la secţia de poliţie şi vei primi noul certificat de înmatriculare.

Verifică online dacă a fost emis certificatul de înmatriculare

Ai solicitat eliberarea unui certificat de înmatriculare? Acum poţi verifica online dacă acesta a fost emis. Serviciul este disponibil pe website-ul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Ca şi în cazul verificării disponibilităţii numărului de înmatriculare, pentru a putea folosi serviciul oferit de DRPCIV trebuie să ai un cont de utilizator.
După înregistrarea prin intermediul contului de utilizator, în pagina Stare emitere certificat vei completa două câmpuri. În primul dintre acestea trebuie să treci seria certificatului, iar în cel de-al doilea, codul de securitate aferent. După apăsarea butonului Verifică, vei primi o scurtă informare cu privire la solicitarea ta.

Noul număr al revistei Auto Bild, la chioşcuri

Din noul număr al revistei Auto Bild, cea mai vândută publicaţie de profil din România, aflaţi care sunt cele mai aşteptate noutăţi automobilistice ale anului 2016 şi participaţi alături de noi la un test dinamic al noului Mercedes GLE, în faţa concurenţilor săi. De asemenea, din examenul sportivităţii aflaţi cât de rapide sunt, cu adevărat, modelele Porsche.
Aşteptăm întrebări şi sugestii la adresa de e-mail auto@libertatea.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro