31 Ian. 2018 18:41

Brodank Comarnic – o afacere de textile care a cunoscut succesul

Distribuie

Evoluția pozitivă a producătorului de textile hoteliere – Brodank Comarnic – a fost remarcată la nivelul întregii țări. Este vorba despre societatea care reprezintă un ajutor esențial în rândul administratorilor de spații HoReCa, întrucât a asigurat de-a lungul activității sale pe piață toate cele necesare, ce țin de domeniul textilelor, începând de la lenjerii de pat și pentru baie, și până la perne și pilote.

Cu toate că majoritatea celor ce conduc unități hoteliere nu au deprins încă trendurile internaționale de amenajare interioară, Deni Dragnea, administratorul acestei societăți, țintește spre producerea de produse tot mai deosebite, ce au la bază țesături clasate la cele mai înalte standarde, precum și spre descoperirea unor noi surse de inspirație.

Iată cum a răspuns acesta la o serie de întrebări ce i-au fost adresate în cadrul unui interviu recent.

Ce v-a determinat să începeți o afacere în acest domeniu? Ați văzut o oportunitate de business?

Pot spune că această afacere are o istorie îndelungată. Compania care există astăzi a fost înființată în jurul anului 93, înainte fiind ceea ce mulți o cunoșteau ca o cooperativă meșteșugărească. Soacra mea a lucrat înainte de înființarea societății în domeniul textilelor, iar în perioada 93-98 majoritatea administratorilor de hoteluri de pe litoral știau despre lenjeriile de calitate făcute de Lucica de la Comarnic. Odată cu privatizarea hotelurilor în care se realiza distribuția lenjeriilor, am căutat să ne perfecționăm, dar și să creștem performanțele, ajungând astăzi la acest nivel.

Care a fost perioada în care ați început să vă implicați personal în afacere?

Anul 2008 a fost cel care a marcat implicarea mea totală în acest business cu lenjerii hoteliere. Deja în această perioadă exista o cu totul altă situație față de cea din anii 90, când eram producătorul cel mai mare din Prahova.

Având în vedere răspunsul anterior, ce ne puteți spune de situația actuală referitoare la clienți? Cum îi găsiți?

De când ne-am format un renume pe piața de specialitate, clienții sunt cei care ne găsesc pe noi. Este adevărat că un ajutor esențial l-a reprezentat în acest sens investiția în publicitate, de altfel și cea care ne-a făcut cunoscuți la nivel de țară. Odată ce ne-am dovedit seriozitatea și profesionalismul, nu a mai fost necesar să facem efort pentru a duce numele mai departe pentru că lucrurile s-au rezolvat de la sine.

Care sunt perioadele din an în care sunteți cei mai solicitați?

Avem nevoie de forțe proaspete în jurul sărbătorilor de iarnă, însă adevăratul examen îl dăm vara, când hotelurile de pe litoral sunt în plină activitate. Am luat în considerare importul anumitor țesături pentru că este necesar să ne prezentăm în fața clienților cu opțiuni multiple: lenjerii de pat, prosoape hotel, cuverturi de pat, perdele și draperii, pilote, perne, fețe de masă etc. Știm de la hotelieri că produsele textile sunt ultimile pe lista achizițiilor pe care le au de făcut, motiv pentru care este necesar să solicităm avans pentru a avea garanția plății. Este destul de riscant.

În ce procent se merge pe lenjerii de calitate și cât urmăresc hotelierii tendințele în domeniul textilelor?

Cei mai mulți dintre clienții noștri merg pe această alegere. Desigur, și aceasta vine cu mai multe opțiuni – bumbacul și polistirenul în proporție de 50% fiecare, bumbacul 100% sau cea mai scumpă dintre alternative, bumbac cu o combinație de 15% poliester, pentru că prezintă o rezistență cu mult mai mare.

În ceea ce privește a doua parte a întrebării, pot afirma că prea puțini sunt cei care arată preocupare față de acest aspect. Doar cei care angajează designeri pun preț pe aceste detalii și sunt destui de puțini la număr.

Iată care este mersul afacerii Brodank Comarnic și cum se prezintă situația din perspectiva administratorului acesteia, Deni Dragnea. Potrivit acestuia, trucurile de marketing sunt esențiale în atragerea clienților, motiv pentru care își promovează serviciile de lenjerii hoteliere prin intermediul site-ului www.lenjerii-hotel.ro și nu numai.

Loading...
Comentarii