06 Oct. 2017 23:30 , de Alexandru Boariu

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Cum se calculează contribuția pentru căldură?

Distribuie

Puteți să ne spuneți dacă, atunci când se stabilește contribuția pentru căldură a fiecărui apartament dintr-un bloc, calculul se face după suprafața apartamentului respectiv, sau după suprafața termică, adică, a caloriferelor instalate în fiecare apartament? (Feșnic Ioan, Cluj).

Răspunde Av Adrian Cuculis: Potrivit HG nr.1588/2007 (Norme de aplicare la Legea 230/2007), cheltuielile pentru încălzirea apartamentului reprezintă cheltuieli pentru consumuri individuale. “Acestea se repartizează în functie de indexul contoarelor individuale sau în funcție de alte critenii, în baza cărora se pot individualiza consumurile”. Art. 40 stabilește: “Dacă sunt întrunite condițiile prevăzute în actele normative în vigoare, cu privire la asigurarea gradului de montare a repartitoarelor de costuri pentru apă sau încălzire, atunci repartizarea acestor utiIități se stabilește prin decizie a comitetului executiv al asociației de proprietari, printr-un regulament propriu, care trebuie să cuprindă prevederi cu privire Ia modul de citire, de calcul și de repartizare a contravalorii consumurilor respective”.

Citește și: Diferența dintre administratorul și președintele blocului. Principalele sarcini care le revin celor două persoane din fruntea asociației de locatari

 

 

Loading...
Comentarii