14 Mai. 2004 21:00

Cum puteti sa emigrati in Quebec

Distribuie

care are doar liceul.
* Cel care are intre 20 si 35 de ani va avea numarul maxim de puncte la criteriul varsta, in timp ce peste 45 de ani nu se mai obtine nici un punct.
* O persoana care are 5 ani de experienta in munca va primi un numar maxim de puncte la criteriul experientei (minimum 6 luni de experienta profesionala sunt obligatorii).
Candidatul poate sa isi faca propria evaluare (gratuita si anonima) pe site-ul www.immigration-quebec.ca/roumanie. Apoi poate descarca de pe site sau solicita pe adresa Serviciului de Imigrare al Quebecului din Viena formularul: Cererea de certificat de selectie. Formularul, documentele doveditoare, taxele de procesare se trimit pe adresa Serviciului de Imigrare din Viena. Candidatul va fi chemat pentru un interviu la Bucuresti, in circa 4 luni de la primirea cererii sale. Daca este acceptat, el primeste pe loc Certificatul de selectie. Dosarul sau e apoi transmis guvernului canadian care va verifica aspectele legate de sanatate si securitate.
Candidatul trebuie sa cheltuiasca 300 $ canadieni (plus inca 100 $ pentru fiecare persoana aflata in grija sa). Pentru verificarile privind aspectele legate de sanatate si securitate, taxele cerute de guvernul federal sunt de 550 $ canadieni pentru fiecare persoana (doar pentru copiii sub 22 ani taxele sunt de 150 $). Cererea de rezidenta permanenta si emiterea vizei costa 975 $ canadieni de persoana. in momentul sosirii in Quebec, imigrantul trebuie sa dispuna de resurse financiare care sa ii permita sa traiasca minimum trei luni. (Catalina Lohan)

Sedinte de informare la sala ARCUB

Persoanele interesate pot participa duminica, 16 mai, de la ora 10.00 si respectiv 14.00, la sala ARCUB (strada Batistei nr. 14) din Bucuresti la sedinte de informare organizate de Serviciul de Imigrare al Guvernului din Quebec. Cei care vor sa participe la aceste sedinte de informare se pot inscrie pe site la adresa : www.immigration-quebec.ca/roumanie.

Loading...
Comentarii