Datoriile mai vechi se pot prescrie după trei ani

16 februarie 2009 11:15

Care este articolul din lege care prevede că după un timp se prescriu datoriile mai vechi la asociaţia de proprietari? După ce perioadă se întâmplă acest lucru?Elena Borza, Deva
Răspuns: Termenul general de prescripţie a datoriilor este de trei ani şi este reglementat de Codul civil, la capitolul prescripţiuni. Dacă până la împlinirea termenului de trei ani asociaţia de proprietari a făcut o acţiune juridică împotriva restanţierului, termenul de pr

3912-125935-opania.jpgCare este articolul din lege care prevede că după un timp se prescriu datoriile mai vechi la asociaţia de proprietari? După ce perioadă se întâmplă acest lucru?
Elena Borza, Deva

Răspuns: Termenul general de prescripţie a datoriilor este de trei ani şi este reglementat de Codul civil, la capitolul prescripţiuni. Dacă până la împlinirea termenului de trei ani asociaţia de proprietari a făcut o acţiune juridică împotriva restanţierului, termenul de prescripţie se întrerupe.

Am repartitoare la calorifere şi am lipsit de acasă câteva luni. Am închis căldura, dar ni s-au pus 70 de lei în plus la întreţinere pentru agentul termic. Administratorul mi-a spus că nu ştie de ce, şi a zis să mă duc la firma de repartitoare. Ce pot să fac?
Zinca Toma, Bucureşti

Răspuns: Pentru a afla ce reprezintă suma de plată trebuie să cereţi explicaţii firmei care prestează pentru dv. acest serviciu. După care orice nemulţumire poate fi reclamată la ANRSC şi la ANPC.

Au venit nişte persoane de la o firmă şi ne-au luat apometrele la control, la toţi de pe scară. Când le-au adus, după verificare, nu am avut bani să le plătesc taxa pentru metrologie şi nu mi le-au mai dat înapoi. Au spus că mi le montează la loc doar atunci când am banii. E normal aşa ceva? Ce pot să fac?
Cristian Vasile, Rm. Vâlcea

Răspuns: Faptul că aţi acceptat să vi se ia apometrele în scopul verificărilor metrologice înseamnă că aţi vrut să vi se efectueze serviciul respectiv. Orice serviciu trebuie plătit, altfel firma care are de încasat bani de la dv. poate refuza montarea apometrelor. Dacă nu aveţi bani, cel mult prin înţelegere amiabilă şi de comun acord, puteţi stabili o plată eşalonată pe parcursul mai multor luni, în condiţiile firmei.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro