Metode de a economisi, ca să ai mai mulţi bani de Sărbători. Cumpără cadourile de pe acum!

24 noiembrie 2014 16:05

Îţi spui că mai e până la Crăciun, dar comercianţii nu gândesc la fel – după al doilea weekend de Black Friday (28-30 noiembrie), vor începe să rotunjească preţurile. Grăbeşte- te să iei cât mai multe cadouri! E doar una din metodele prin care poţi economisi acum, ca să ai Sărbători îmbelşugate.

Reducerile substanţiale de preţuri din magazine te invită parcă să-ţi faci încălzirea înaintea cursei care ia startul în preajma Crăciunului: pachete de pus sub brad, bunătăţi pentru mesele festive, bani de buzunar pentru vacanţa dintre ani. Adună-le şi ai să vezi că vei avea nevoie de un buget serios. Mai ai la dispoziţie o lună, ca să pui ban pe ban, strângând cureaua pe ici-pe colo. Iată ce mai poţi face, pe lângă a întocmi lista de cadouri şi a bifa cât mai multe puncte de pe ea…

Grupează şi negociază

Ai putea începe cu propriul autoturism: dacă locuieşti aproximativ în aceeaşi zonă cu unul sau mai mulţi colegi de serviciu, stabiliţi să folosiţi, pe rând, maşina fiecăruia şi să împărţiţi costul carburantului. Poţi alcătui echipa şi dând un anunţ pe Facebook, pentru prietenii de încredere.
Dacă nu foloseşti la maximum avantajele incluse în abonamentul telefonic pe care îl deţii, înlocuieşte- l cu unul mai ieftin şi mai pliat pe nevoile tale reale. În preajma Sărbătorilor, competiţia dintre firmele de telefonie devine şi mai aprigă, aşa că ai de unde alege. Şi e loc, mai mult ca oricând, pentru negocieri “la sânge”: tu deţii poziţia de forţă acum, cere un preţ cât mai mic!
Ce ai mai putea face? Dacă ai mai multe credite bancare, să le grupezi într- unul singur. Studiază ofertele bancherilor pe internet şi, după ce ţi-ai făcut o primă idee, cere detalii primilor “clasaţi”, fie apelând serviciul call center, fie mergând direct la o filială a băncilor respective.

Strânge cureaua la cheltuielile casei

Următoarea factură pentru energia electrică se va “subţia” semnificativ, dacă renunţi la becurile clasice şi montezi becuri economice şi leduri, plus un timer sau un senzor care stinge lumina, în clipa când nu mai este nici o persoană în încăpere (sistemul este excelent şi pentru becul montat deasupra uşii de intrarea în apartament). n Spală rufe folosind programul scurt al maşinii, respectiv temperatura minimă.

Încurajează-ţi familia să rărească la maximum băile la cadă, în favoarea duşurilor rapide.

Închide sau redu la minimum termostatul caloriferelor, când nu sunteţi acasă. Un singur grad redus taie 7% din factură! Şi nu supraîncălzi camerele: temperatura ideală este de 20° C în camera principală şi de 18- 19° C în dormitor.
 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro