MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2018 16:32

(P) 3 schimbări pe care să le faci în 2018 pentru o sănătate de fier

Distribuie

Noul an vine întotdeauna cu rezoluții noi, însă interesul pentru a le respecta până la capăt se pierde, odată cu trecerea primelor zile. Și cum suntem deja în a doua lună din an, cu siguranță ai uitat că ți-ai promis înainte de Revelion că în 2018 te vei preocupa mai mult de ce pui în farfurie și de cum îți administrezi timpul liber, astfel încât să lași loc și pentru câteva ore de sport în fiecare săptămână. E timpul să îți revizuiești puțin obiceiurile și să te ții de planul făcut acum ceva timp. Dacă nu știi cum poți schimba în bine rutina, în așa fel încât întreg organismul să-ți mulțumească printr-o stare de bine continuă, am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să-ți schimbe starea sănătății într-una de fier.

Sănătatea inimii

Dacă ultima vizită la medicul de familie te-a pus pe gânduri, din cauză că tensiunea ta nu era una care să se încadreze în valorile normale, trebuie să începi să „umbli' la farfurie și la ce alegi să cumperi pentru mesele tale. Carnea grasă și carbohidrații consumați în exces sau în combinații nepotrivite îți pot crea mari probleme de inimă, așa că învață să gătești cât mai colorat, la propriu. Legumele sunt o sursă infinită de vitamine, minerale sau fier, iar o porție sănătoasă are foarte puține calorii. Fugi cât poți de meniurile în care predomină culoarea albă, cum sunt cele care au pâine sau produse din făină, zahăr, multă sare sau brânzeturi, și alege-le pe cele care îți încântă privirea cu culoarea roșie, verde sau galbenă. Atenție, însă, la excesul de fructe, pentru că, deși nu conțin zahăr, acestea au fructoză, care nu e sănătoasă în cantități mari. Și ca să ai siguranța că inima ta funcționează cum trebuie, ține aproape un tensiometru cu care să-ți măsori corect funcțiile inimii.

O vedere de șoim

Dacă tot aminteam mai sus de privire, ar fi cazul să ne preocupăm mai mult de sănătatea ochilor. O alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat, din care sportul și relaxarea nu lipsesc, ar trebui să fie suficiente pentru ca ochii noștri să funcționeze la capacitate maximă. De cele mai multe ori, însă, uităm să punem totul pe pauză, astfel încât ne suprasolicităm organismul, deci și ochii.

Dacă lucrezi în fața computerului, ridică-te de câte ori poți de la birou și relaxează-ți privirea, căutând linia orizontului sau obiecte foarte îndepărtate. Nu uita să treci și pe la oftalmolog, ca să îți corectezi vederea încă de la primele probleme care ar putea apărea, și alege o pereche de lentile de contact potrivite pentru tine, în funcție de recomandările avizate pe care le primești.

O piele de bebeluș

Sănătatea pornește din interior, dar e foarte important să ai grijă de ea și la exterior. O piele fină și curată înseamnă un corp echilibrat. Unul din cele mai de preț daruri ale naturii este mierea de Manuka care te va ajuta să scapi de pete, acnee sau alte imperfecțiuni ale corpului. Este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut vreodată și ajută la funcționarea perfectă a tuturor organelor interne, dar și la sănătatea danturii, a ochilor sau a părului. Vei vedea schimbări majore în ceea ce privește corpul tău după doar câteva zile de utilizare a mierii, care promite să îți întărească imunitatea.

Nu uita de hidratare, care e secretul unui organism sănătos și al unui metabolism impecabil. Schimbă-ți chiar începând de astăzi stilul de viață!

Loading...
Comentarii