MENIU CAUTĂ
11 Ian. 2018 17:18

(P) Cum sa reamenajezi o garsoniera pentru a castiga spatiu

Distribuie

Foarte multi dintre noi ne confruntam cu problema unei locuinte care nu este destul de incapatoare pe cat ne-am dorit. Cel mai frecvent, de lipsa spatiului se plang cei care locuiesc in garsoniere. Daca esti si tu in aceasta situatie si iti doresti sa faci ca locuinta ta sa fie mai incapatoare, ai doua solutii care vor functiona: fie cauti cele mai bune oferte la apartamente cu 2 camere si faci un upgrade la o locuinta mai mare, fie incerci sa reamenajezi garsoniera pentru a exploata la maxim spatiul disponibil. Pentru ca prima alternativa este foarte costisitoare, iti oferim cateva sfaturi legate de cea de-a doua, care poate fi rezolvata si cu banii dintr-un credit de nevoi personale:

  • Paturile cu sertare ocupa aceiasi suprafata ca si cele simple si ofera compartimente de depozitare pentru paturi, perne, haine si pentru alte tipuri de obiecte personale. Adauga deasupra patului cateva rafturi si obtii astfel un spatiu de stocare suplimentar pentru carti, CD-uri, articole de toaleta sau obiecte personale de dimensiuni reduse.
  • Divizoarele de camera sunt la indemana oricui isi doreste sa separe o incapere, oferind in acelasi timp un spatiu amplu de stocare. Acestea sunt foarte utile mai ales daca garsoniera este locuita de mai mult de o persoana, fiind o modalitate eficienta de a crea intimitate pentru fiecare dintre cei din casa.
  • Dulapurile care pornesc din podea si se intind pana in tavan sunt cele mai potrivite piese de mobilier pentru amenjarea unei garsoniere. Impacheteaza obiectele pe care le utilizezi frecvent in partea inferioara a dulapului, iar pe cele de care nu ai nevoie decat foarte rar depoziteaza-le pe rafturile de sus.
  • O incapere proiectata fara a-ti pune amprenta personala devine un spatiu fad. Doar pentru ca ai o casa mica, nu inseamna ca nu poti folosi magicul efect al culorilor deschise si al accesoriilor vesele.
  • Opteaza pentru ferestre cat mai mari, care sa permita luminii naturale sa patrunda in interiorul casei. Alege draperii din texturi fluide si evita jaluzelele greoaie, care nu vor face decat sa lase senzatia unui spatiu mic si aglomerat.
  • In cazul in care lumina naturala este limitata din cauza structurii ferestrelor, incearca sa reglezi acest mic inconvenient prin selctarea unei pardoseli potrivite. Un parchet laminat stralucitor este o optiune foarte buna deoarece va face ca spatiul sa para mai amplu decat este in realitate.
  • Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca oglinzile ofera un efect optic foarte bun in cazul spatiilor mici, asa ca utilizeaza-le fara teama in casa ta. Pentru dulapul cu haine sau chiar pentru peretele de pe hol, oglinzile vor functiona ca truc de design, oferind impresia de marire a spatiului.
Loading...
Comentarii