08 Feb. 2018 16:29

(P) De ce să cumperi un apartament într-un cartier nou construit. Avantaje și dezavantaje

Distribuie

Dacă ai decis să te muți la casa ta, cu siguranță ai prospectat piața imobiliară și cunoști prețurile pentru apartamentele din orașul tău. Dacă vrei să găsești un apartament de vânzare în București, poți alege unul într-un bloc construit acum câțiva ani sau te poți orienta către o ofertă pentru o locuință dintr-un cartier rezidențial nou. Dacă te raportezi la ultima variantă, ar fi bine să știi că există și avantaje, dar și dezavantaje pentru tine. Care sunt acestea și cum poți alege mai ușor un loc pe care să-l numești cât mai curând „acasă” poți afla în cele ce urmează.

AVANTAJE

  1. Fiind vorba de o construcție nouă, poți ști sigur că ești primul proprietar al locuinței. Acest sentiment este unul foarte plăcut, pentru că poți fi convins că apartamentul pe care l-ai ales este nou de la un capăt la altul. Nimeni nu a mai stat acolo, nimeni nu s-a folosit de obiectele sanitare, nimeni nu a gătit în acea bucătărie și nimeni nu și-a lăsat o parte din energie între pereții casei.
  2. Ai locul tău de parcare. Într-un oraș aglomerat, așa cum este Bucureștiul, problema parcărilor este una reală și dură pentru orice șofer. Dacă nu știai, doar unul din patru automobile are loc de parcare nominal, restul sunt lăsate pe spații interzise. Într-un cartier rezidențial, acest aspect nu ar trebui să îți dea bătăi de cap, pentru că, odată cu achiziționarea apartamentului, vei primi și un loc de parcare. Chiar în fața blocului.
  3. Nu există risc seismic. România este o țară destul de des tranzitată de cutremure, chiar dacă sunt de o intensitate mai mică. Totuși, fiind vorba de o construcție nouă, pericolul ca aceasta să sufere daune sau chiar să se prăbușească tind spre zero.
  4. Cartierul e, cel mai probabil, unul mai liniștit. Spre deosebire de zonele din centrul orașului, unde traficul poate crea un zgomot exagerat, un cartier nou construit îți poate oferi liniștea pe care o cauți după o zi grea de muncă. Mai mult decât atât, te poți bucura de o priveliște minunată, pentru că în jur nu sunt foarte multe construcții, ceea ce te va ajuta să te relaxezi mai ușor.

DEZAVANTAJE

  1. Sunt, de regulă, la marginea orașului. Pentru că interiorul orașului este deja saturat de clădiri, mai toate cartierele noi se ridică la periferie. Asta înseamnă că vei avea nevoie de mult mai mult timp dacă ai nevoie să te deplasezi în oraș, așa că vei pierde mai multe ore în trafic.
  2. Nu pot fi cumpărate imediat. De obicei, predarea întregului bloc se face mult mai târziu decât apar ofertele de cumpărare a apartamentelor. De aceea, e posibil să treacă până la câteva luni până să te poți muta în noua ta casă, din momentul în care semnezi contractul.

Decizia stă în mâinile tale. Ce îți dorești să cumperi? Un apartament nou-nouț sau unul într-o clădire construită acum câțiva ani?

Loading...
Comentarii