MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 16:57

(P) Mutarea sediului unei firme. Recomandări ca procedura să fie cât mai simplă

Distribuie

Mutarea sediului unei firme poate fi o procedură complicată, care să ne dea bătăi de cap. În primul rând pentru că vrem să ne asigurăm că bunurile nu vor fi rătăcite şi vor ajunge la destinaţie, ocupând locul planificat pentru ele în noua locaţie.

O altă problemă cu care nimeni nu şi-ar dori să se confrunte este avarierea mobilierului. Toţi ne-am schimbat cel puţin o dată locuinţa şi ştim că mutarea mobilei este dificilă, atât din punct de vedere al efortului fizic depus pentru o dezasambla, cât şi din cauză că ar putea fi lovită în timp ce o mutăm. La fel stau lucrurile şi atunci când mutăm sediul unei firme.

Astfel, cel mai indicat este să apelăm la o firmă profesionită de transport şi mutări birouri. Când căutăm furnizorul de servicii trebuie să fim atenţi la câteva detalii importante.

În primul rând, este relevantă flexibilitatea celor cu care vom lucra. Acest aspect este important pentru ca activitatea societăţii să nu fie afectată, dar şi pentru a nu fi condiţionaţi de perioada de timp în care trebuie să facem transferul bunurilor.

În acest sens, vă puteţi orienta către un prestator de servicii care să poată efectua mutarea mobilierului şi pe timpul nopţii sau în weekend.

Totodată, ar fi bine ca firma la care apelaţi pentru mutarea sediului firmei să ofere posibilitatea să alegeţi numărul angajaţilor pentru ca mutarea să fie cât mai rapidă şi eficientă, dar şi a numărului de maşini care să transporte concomitant bunurile.

Contează, de asemenea, foarte mult ca personalul să fie responsabil şi bine instruit, pentru a nu întâmpina probleme.

Un alt aspect important este cel referitor la împachetare şi despachetare, asamblarea şi dezasamblarea mobilei firmei.

Este bine ştiut că cel mai mult timp pierdem cu dezasamblarea, asamblarea, împachetarea şi despachetarea obiectelor de mobilier.Tocmai pentru a evita să pierdem vremea cu aceste proceduri şi să ne putem ocupa de activitatea societăţii, ar trebui să ne asigurăm că firma la care apelăm ne pune la dispoziţie aceste servicii.

Cum spuneam şi mai sus, este importantă responsabilitatea personalului, pentru ca manipularea mobilierului şi a altor bunuri să se facă în condiţii de siguranţă, la fel ca şi transportul.

O altă caracteristică importantă atunci când căutăm o firmă care se ocupă de mutarea sediilor de firme este posibilitatea de a pune la dispoziţie un spaţiu pentru depozitarea provizorie a mobilierului. Acest lucru este necesar, în principal, în cazul în care este vorba despre sedii închiriate iar perioada în care trebuie să eliberăm vechiul sediu nu coincide cu cea în care ne putem muta în noua locaţie. Într-o astfel de situaţie, vom avea nevoie de un loc special amenajat unde să putem depozita, temporar, bunurile pe care trebuie să le mutăm.

Evident, un aspect deloc de neglijat este cel referitor la preţuri, acestea fiind stabilite în funcţie de volumul mobilierului, distanţa de parcurs dar şi de serviciile solicitate.

În cazul în care doriţi să vă mutaţi sediul firmei într-o altă ţară, e bine de ştiut că sunt societăţi de mutare sediul de firmă care acţionează atât pe teritoriul national, cât şi în afara graniţelor ţării, care activează 24 din 24 de ore.

Din fericire, sunt companii care, în funcţiile de serviciile solicitate, vă vor informa înainte de a încheia un contract care este preţul, fără a avea ulterior surprise neplăcute privind costuri suplimentare.

Loading...
Comentarii