MENIU CAUTĂ
24 Oct. 2017 10:49

Polistirenul expandat: Iubește-l sau urăște-l!

Distribuie

Polistirenul expandat (EPS) este probabil singurul material folosit în termoizolații despre care putem spune că unii îl iubim, iar alții îl urâm fără să îl cunoaștem. Deși este recunoscut ca având cea mai veche istorie dintre materialele de construcții moderne și apreciat pentru excelentul raport eficiență-preț, polistirenul expandat a fost viciat, pe nedrept, cu numeroase declarații neadevărate, pe care, începând de astăzi vom încerca să le demontăm prin explicații oferite de specialiști în domeniu.

Îl vedem peste tot: de la fațade de blocuri la locuri de joacă pentru copii, de la protejarea electrocasnicelor până la ambalarea mâncării.

În timp ce cu toții suntem preocupați de economie, sănătate, mediu, inclusiv de consumul de resurse fosile, de poluare și energie, este absolut necesar să cunoaștem avantajele și beneficiile EPS.

Dragoste sau ură, EPS este un material remarcabil! Este extrem de versatil și durabil. Structura granulei de polistiren expandat are 98% aer, iar proprietățile sale termice inițiale se mențin pe întreaga perioadă de exploatare. Poate fi tăiat, turnat în aproape orice formă, iar în plus ai posibilitatea să-i dai orice culoare vrei tu. Este inert, non-toxic, rezistent la umiditate sau putrezire.

Dacă este să punem bănuț peste bănuț, vom realiza că, din punct de vedere al costului, polistirenul expandat este mult mai accesibil decât oricare alt material din aceeași categorie. Mai mult, energia folosită la fabricarea EPS este redusă și fără efecte negative asupra mediului.

Unul dintre cele mai remarcabile atribute ale polistirenului expandat este proprietatea mecanică a materialului. Astfel, devine un excelent agent de termoizolare, fapt susținut și de stabilitatea dimensională. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că un produs de calitate montat corespunzător în sistem nu-și va schimba forma, indiferent de condițiile meteo și de temperatură.

Loading...
Comentarii