Radu Opaina vă învață ce să faceţi cu cei care nu respectă legea la bloc

28 iunie 2011 17:31

Tot mai multe blocuri au mari probleme, începând cu lipsa totală a apei calde sau a căldurii până la prejudicii de sute de mii de lei. Cauza principală o reprezintă administratorul, care este fie incompetent, fie hoţ, fie corupt, susţine Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România.

Important este ca proprietarii să aibă curajul să schimbe situaţia, fiindcă altfel administratorul va profita în continuare de situaţie. Iată ce trebuie făcut în mod concret pentru a obţine rezultate pozitive şi pentru ca blocul să nu fie “îngropat” în datorii la utilităţi:
– Dacă vedeţi că administratorul nu-şi face datoria cum trebuie şi remarcaţi nereguli în activitatea lui, trebuie să vă implicaţi, să discutaţi cu ceilalţi proprietari şi chiar să vă oferiţi pentru o funcţie din asociaţie: preşedinte, membru de comitet, cenzor sau administrator.
– Atunci când administratorul reacţionează necontrolat şi ilogic, discutând altceva decât problema în cauză, sau când vă spune că diversele greutăţi ale blocului s-au rezolvat ori se vor soluţiona, cereţi-i să vă dovedească cu acte legale că tot ceea ce spune este adevărat. Altfel, minte şi aveţi motive temeinice pentru demiterea urgentă a acestuia.
– Întotdeauna administratorul- problemă are gaşca sa, care este formată din unii dintre restanţierii rău-platnici sau dintre cei care sunt “prieteni” cu alcoolul ori cu care are alte interese ascunse. De cele mai multe ori, aceştia acţionează violent verbal, fără să fie întrebaţi, atunci când administratorul este încolţit. Nu îi luaţi în seamă şi sunaţi la 112, chemând urgent poliţia la faţa locului. Pentru scandalagii, amenda este de minimum 500 de lei.
– Când schimbaţi administratorul, nu este nevoie să îi preluaţi gestiunea. Va răspunde în continuare pentru problemele create în faţa legii şi a proprietarilor. Noul administrator, dacă este competent, ştie ce are de făcut fără gestiunea celui de dinaintea sa.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro