23 Iun. 2018 21:00

Salate de vară recomandate de chef Nicolai Tand. Combinații inedite și foarte gustoase

Distribuie

Salate de vară recomandate de chef Nicolai Tand. Urmând rețetele îndrăgitului bucătar care e vedetă la Antena 1 și la Antena Stars, dar și patron de restaurant și viitor deținător de pensiune în Maramureș, vei pregăti niște mese ușoare, însă pline de gust, bune în zilele caniculare și prietenoase cu silueta.

Salată cu brânză de capră și merișoare, servită cu crutoane

Ingrediente (pentru 4 porții): două pungi de salată Eisberg, două batoane de brânză de capră, 200 g de merișoare deshidratate, amestec de semințe după preferință, muștar boabe, oțet balsamic, ulei de măsline, sare, piper, miere, crutoane.

Preparare: se mixează 3 linguri de ulei, o lingură de oțet și o lingură de miere. Se adaugă o lingură de muștar boabe, sare și piper după gust și se omogenizează. Se pun în castron salata, se adaugă dressingul și se amestecă, se presară două linguri de semințe și merișoarele, iar la final se adaugă brânza feliată și crutoanele.

Salată de linte cu roșii, ouă fierte, arpagic, morcovi și ceapă

Ingrediente (pentru patru persoane): 200 g linte verde, două roșii mari, 2 morcovi, o ceapă roșie și una albă, două tije de țelină Apio, arpagic, 3 ouă fierte, ulei de măsline, lămâie, sare și piper.

Preparare: se fierb împreună lintea, morcovii și ceapa albă. Când morcovii sunt aproape gata, adică puțin tari, se scot din oală și se pun în apă rece. Lintea, după ce fierbe, se scurge bine și se pune într-un castron mai mare. Se adaugă peste ea morcovii tăiați cubulețe, urmați de roșiile tăiate bucăți. Țelina se taie mărunt, la fel și ceapa roșie. Se amestecă toate ingredientele, iar din zeamă de lămâie, sare și piper se pregătește un dressing care se toarnă peste salată. La sfârșit, se adaugă ouăle tăiate în patru și arpagicul verde tăiat mărunt.

Salată de țelină Apio cu nuci, brânză cu mucegai, mere și muștar

Ingrediente (pentru 4 persoane): o legătură de țelină Apio, 100 g nuci, 100 g brânză cu mucegai, două mere verzi, o lingură de muștar Dijon, 100 ml iaurt, 30 ml miere, sare și piper.

Preparare: țelina și merele se taie mărunt și se pun într-un castron. Se adaugă brânza tăiată cubulețe și nucile zdrobite (bucăți măricele, nu mici). Se amestecă mierea cu iaurtul și muștarul, se adaugă sare și piper după gust, se omogenizează, se toarnă peste salată și se servește.

Salată de fasole albă și roșii uscate, cu rucola și crutoane din focaccia cu măsline

Ingrediente (pentru două persoane): 300 g fasole albă boabe, 100 g roșii uscate, o mână de rucola, o jumătate de ceapă roșie, o legătură de ceapă verde, mărar proaspăt, ulei de măsline, sare, piper, crutoane din focaccia cu măsline.

Preparare: se toacă ceapa, se taie roșiile, apoi se pun într-un castron mare și se adaugă fasolea și rucola. Se presară sare și piper și se asezonează cu ulei de măsline mărar tocat fin. La servire, se adaugă pe farfurie crutoanele.

Salată de somon cu roșii cherry, rucola și maioneză de casă cu multă lămâie

Ingrediente (pentru două persoane): 200 g somon afumat, două mâini mari de salată (creață, rucola), roșii cherry și maioneză făcută în casă, cu lămâie, sos de soia, sos dulce-acrișor, un cățel mic de usturoi, ghimbir, ulei de susan.

Preparare: se face sosul, dintr-o maioneză mai lungă', în care se pun zeamă de lămâie, un pic de sos de soia, sos dulce-acrișor, usturoi, ghimbir ras și ulei de susan. Iese o maioneză specială, mai dulceagă, cu tentă asiatică și care merge foarte bine cu somonul. Se pun pe farfurie somonul tăiat după dorință, salata și roșiile cherry. Se toarnă sos și se servește.

Fotografii: nicolaitand.ro


Previziuni Urania pentru perioada 23 – 29 iunie 2018. Mercur va intra în zodia Leului. Luna Plină în Capricorn. Marte va intra în mișcare retrogradă

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți, 23 octombrie 2018. Scorpionii sunt în centrul atenției
Loading...
Comentarii