Se poate scapa de pintenii calcaneeni prin reflexoterapie

21 iulie 2008 17:02

Soacra mea, in varsta de 63 de ani are doi pinteni in calcai, care ii produc dureri insuportabile la mers. Dupa doua saptamani de fizioterapie, durerile nu au disparut. Ma ingrijoreaza problema ei si va intreb daca reflexoterapia o poate ajuta.Maria Tudor (38 ani), BucurestiRaspuns: Durerile nu au disparut deoarece nu s-a actionat asupra cauzei. Reflexoterapia, prin tehnica de echilibrare hormonala, poate ajuta la diminuarea treptata a durerii si la resorbtia totala a osteofitelor(pintenilor). D

Soacra mea, in varsta de 63 de ani are doi pinteni in calcai, care ii produc dureri insuportabile la mers. Dupa doua saptamani de fizioterapie, durerile nu au disparut. Ma ingrijoreaza problema ei si va intreb daca reflexoterapia o poate ajuta.
Maria Tudor (38 ani), Bucuresti


Raspuns:
Durerile nu au disparut deoarece nu s-a actionat asupra cauzei. Reflexoterapia, prin tehnica de echilibrare hormonala, poate ajuta la diminuarea treptata a durerii si la resorbtia totala a osteofitelor(pintenilor). Daca e aplicat corect, pe zone reflexogene de la urechi, maini si picioare, acest tratament reduce la jumatate intensitatea durerii chiar dupa primele doua sedinte. In general sunt necesare doua serii(a cate zece ore de tratament fiecare), cu o pauza de patru saptamani intre ele pentru a inlatura procesul de osteofitoza. Va astept la cabinet pentru consultatie si tratament. Pana atunci, masati incheietura ambelor maini, in scobitura de unde incepe osul ulna, iar la picioare toata marginea laterala interna a labei piciorului, insistand de la baza unghiei degetului mare pana la mont si pe fata laterala interna a calcaiului cu unguent de arnica. Sensul corect e de la degete catre calcai.
Cititorii ziarului Libertatea care se programeaza in urmatoarele trei zile beneficiaza de consultatie gratuita. Adresa cabinetului e Calea Calarasilor nr.178 , bl.60, sc.1, ap.1, parter.


Georgeta Baloiu,
specialist in reflexoterapie, cabinet Prima Reflex. Tel. 021/320.00.23

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro