Tehnologii care te fac mai productiv la job | Cică suntem codaşi în Europa…

18 ianuarie 2016 21:45

Integrarea tehnologiei în activităţile curente de la job ar putea determina o creştere a performanţelor angajaţilor români, consideraţi unii dintre cei mai neproductivi din Europa.

România are a doua cea mai scăzută productivitate din Uniunea Europeană (UE), cu o rată de 5,6 euro/ oră, conform datelor Eurostat. De asemenea, România se află în coada ţărilor UE în funcţie de nivelul competenţelor digitale de bază şi avansate deţinute de locuitorii săi, potrivit indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI) elaborat de Comisia Europeană. Peste jumătate dintre angajaţii români (52%) din întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) consideră că investiţia în IT reprezintă o prioritate pentru creşterea performanţelor de business, arată un studiu realizat anul trecut de Ipsos Mori pentru Microsoft.
Productivitate pe desktop, laptop şi “la distanţă”
Cei mai mulţi dintre angajaţii care folosesc tehnologia la job lucrează pe PC-uri sau laptopuri. Peste 90% dintre PC-uri şi laptopuri dispun de un sistem de operare Windows, oferit de Microsoft. Compania americană Microsoft oferă şi pachetul Office 365, care include cea mai recentă ediţie a suitei sale de aplicaţii de productivitate Microsoft Office 2016, folosită la nivel mondial de peste un miliard de oameni. Office 365 pune accent pe integrarea cu serviciile cloud ale Microsoft şi include noi versiuni ale aplicaţiilor Office desktop pentru Windows, inclusiv Word, Power- Point sau Excel, dar aduce funcţiuni suplimentare şi aplicaţiilor de dată mai recentă, precum One- Note sau Sway. Totodată, tehnologiile tip cloud, soluţiile pentru bazele de date, precum şi sistemele CRM (Customer Relationship Management) şi ERP (Enterprise Resources Planning) contribuie la creşterea productivităţii şi performanţei angajaţilor. Datele şi informaţiile reprezintă componente esenţiale, de tip Next Generation, în interacţiunile şi angajamentul faţă de client, iar sistemele CRM moderne furnizează capacităţi inteligente menite să dezvăluie perspective noi, cu scopul de a-i sprijini pe profesioniştii din vânzări, marketing şi servicii să ia deciziile mai rapid şi să acţioneze.
Eficienţă prin tabletă, phabletă şi smartphone
Tabletele, phabletele şi telefoanele inteligente au devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai prezente în viaţa angajaţilor români. Folosite corespunzător, ele contribuie la creşterea productivităţii. Cu ajutorul unor aplicaţii precum Skype, Yammer sau Jive Mobile, angajaţii nu mai depind de un birou fix ca să-şi poată îndeplini sarcinile zilnice de serviciu. În versiunea pentru business – inclusă în pachetul Office 365 – Skype aduce noi funcţionalităţi, care permit realizarea de conferinţe telefonice cu sute de participanţi, prezentarea unor documente de tip PowerPoint sau partajarea desktop-ului cu restul participanţilor la conferinţă.

Proiect Microsoft România – eJobs

Microsoft România şi eJobs au lansat proiectul “Competenţe pentru competitivitate”, care îşi propune să informeze candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă despre nivelul de competenţe digitale solicitat de angajatorii care recrutează. De asemenea, proiectul vine în sprijinul candidaţilor care doresc să-şi îmbunătăţească nivelul de cunoştinţe digitale pentru a deveni mai eficienţi şi mai competitivi pe piaţa muncii.
Vezi mai multe pe cariera.ejobs.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro