MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2017 13:05

10 sfaturi pentru a alege carnea de porc de cea mai bună calitate

Distribuie

Carnea de porc e la mare căutare în această lună iar comercianții profită din plin de cererea uriașă. Gospodinele care doresc să cumpere carne trebuie să aibă grijă ca nu cumva să-și dea seama că au achiziționat ceva de proastă de calitate. Iată sfaturile specialiștilor sanitar-veterinari pe care ar fi bine să le urmați înainte de a da banii pe carne.

Primul lucru pe care trebuie să-l identifici este ștamila sanitar veterinară pe carnea de porc. Carnea proaspătă nu trebuie să se lipească de degete, ci trebuie să fie tare, randafirie, cu fibrele dense. Dacă îți dorești bucîăți de carne mai împănate, ai grijă ca grăsimea să fie alba sau roz-alb, moale, iar la atingere să lase o senzație de unsuros. La porcii tineri, carnea este roz-albicioasă și are consistență moale, iar la porcii bătrâni culoarea devine rosu-închis și are consistența tare. Carnea trebuie să fie tonică la atingere,  dacă o apăsăm, să revină rapid la normal.

Nu mânca niciodată carne de porc în sânge – citește mai departe pe www.libertateapentrufemei.ro

Loading...
Comentarii