19 Aug. 2017 23:00 , de Rodica Dirzu

Delicii cu brânzeturi. Ce minunății poți face din cele mai cunoscute feluri de brânză

Distribuie

Cei mai mulți dintre noi se limitează la a folosi brânza pentru macaroane, în salata de roșii ori pentru un cheesecake cu fructe de pădure. Asta, deși există o mulțime de brânzeturi, iar fiecare tip se poate folosi pentru a prepara niște feluri de mâncare extrem de savuroase! Iată câteva delicii cu brânzeturi. 

Delicii cu brânzeturi

Brioșe din macaroane/VIDEO

Ingrediente (pentru 12 brioșe): 250 g macaroane, 40 g unt topit (+ o bucățică pentru uns tava), două ouă, 80 g parmezan ras, 200 g brânză de vaci, 150 g emmentaler ras, o jumătate de linguriță de sare.

Preparare: macaroanele se fierb, se scurg de apă și se lasă puțin la răcit, apoi se toarnă peste ele untul topit și se amestecă bine. Se bat ouăle, se adaugă parmezanul, brânza de vaci, 100 g de emmentaler, sarea, apoi se toarnă peste paste și se amestecă. Se unge cu unt o tavă de brioșe cu 12 alveole și se toarnă compoziția. Se presară restul de emmentaler și se bagă la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

 

supa crema de branza

Supă-cremă

Ingrediente: 800 ml supă de oase, 200 ml bere, doi cartofi medii, o ceapă verde, un cățel de usturoi, 200 g brânză cheddar, 100 g cașcaval emmentaler, 50 g brânză de vaci, câteva boabe de piper roșu și verde, un vârf de linguriță de boabe de muștar, un praf de sare, crutoane.

Preparare: se pune supa la fiert, se adăugă boabele de piper și de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul. Brânzeturile se dau pe răzătoarea mică. După ce legumele s-au fiert, se ia oala de pe foc și, cu ajutorul unui blender vertical, se pasează până devin piure. Se pune din nou oala pe foc, se adaugă berea și brânza de vaci, apoi se amestecă folosind un tel. După ce supa s-a omogenizat și a dat în clocot, se oprește focul și se adaugă celelalte brânzeturi. Se continuă amestecarea cu telul până când brânzeturile s-au topit, iar supa a căpătat o consistență fină și cremoasă. Se potriviește de sare și se servește caldă, decorată cu emmentaler ras și crutoane.

 

empandas

Empanadas

Ingrediente (pentru 10 bucăți): aluat – 250 g făină, 120 g unt, un ou, 30 ml apă rece, un praf de sare, un praf de zahăr; umplutură – 100 g telemea de vacă sau oaie, 100 g cașcaval, 100 g șuncă, un ou; pentru uns – un gălbenuș.

Preparare: se amestecă făina cu untul, oul, sarea și zahărul, iar când aluatul s-a format, se adaugă apa rece și se frământă pâna se încorporează. Se dă la rece pentru cel puțin o oră, apoi se întinde cu sucitorul și se decupează cercuri de aproximativ 11 cm. Se amestecă brânza, cașcavalul ras, oul bătut și șunca tăiată fâșiuțe și se pune această umplutură peste bucățile de aluat, cam cât să acopere jumătate din fiecare cerc; cealaltă jumătate se aduce peste umplutură și se sigilează' apăsând marginea cu o furculiță. Se ung empanadas cu gălbenușul bătut, se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă în cuptorul încins la 180 de grade cam 30 de minute sau până se rumenesc.

cheesecake japonez

Cheesecake japonez

Ingrediente: 9 ouă, 360 g ciocolată albă, 360 g cremă de brânză.

Preparare: se încălzește cuptorul la 170 de grade și se separă ouăle. Se topește ciocolata la bain-marie, se adaugă crema de brânză și se amestecă, apoi se pun gălbenușurile și se amestecă din nou. La final, se încorporează aerisit albușurile bătute spumă. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptor pentru 45 de minute. Primele 15 minute se ține la temperatură medie, următoarele 15 minute, la foc mai mic, iar în ultimele 15 minute lasă prăjitura în cuptor cu focul stins. Se servește rece.

strapatsada

Strapatsada (omletă grecească)

Ingrediente: 3-4 roșii cherry, 3 ouă, 100 g feta, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper, o linguriță de oregano uscat, pătrunjel.

Preparare: se toarnă uleiul într-o tigaie neaderentă și se încinge. Se bat ouăle, se pune peste ele brânza fărâmițată, se adaugă piper, sare și oregano, apoi se toarnă în tigaie și se adaugă roșiile feliate. Se lasă la foc mic, cu capac, până când se coace omleta. Se servește cu pătrunjel tocat.

chec cu ricotta și stafide

Chec cu ricotta și stafide 

Ingrediente: un pahar de brânză ricotta, două ouă, un pahar de zahăr pudră, un plic de zahăr vanilat, un praf de sare, un pahar de făină, un plic de praf de copt, sucul unei portocale, 100 g stafide aurii, o lingură de ulei de floarea-soarelui.

Preparare: se amestecă toate ingredientele într-un vas încăpător. Se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul încins pentru 30 de minute, la foc mediu. Se lasă să se răcească în tavă și abia apoi se feliază.


Nu faci nici o brânză fără… brânză. Șase rețete care îi vor strânge pe ai tăi în jurul mesei | VIDEO


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop, miercuri, 19 septembrie 2018. Scorpionii trag unele concluzii greșite
Loading...
Comentarii