MENIU CAUTĂ
09 Mar. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

3 rețete cu dovlecei. Dietetice și ușor de făcut

Distribuie

Dovlecelul este o legumă săracă în calorii și ușor de digerat. Se gătește ușor și se poate combina cu legume, ouă, carne sau orez. Încearcă 3 rețete cu dovlecei.

 

Umpluți / VIDEO

 

Ingrediente: 4 dovlecei, 100 g orez, o ceapă mică, sare, piper, trei linguri de ulei, mentă proaspătă, mărar, pătrunjel

Preparare: se spală şi se taie dovleceii la capete, se golesc cu o linguriţa de miez;  într-un castron se amestecă orezul, verdeţurile spălate şi tocate, ceapa rasă pe răzătoare, o lingură de ulei, sare şi piper; se umplu dovleceii cu acest amestec numai pe 3/4 (orezul se va umfla), se aşază într-o cratiţă cu restul de ulei de măsline şi se varsă atâta apă cât să-i acopere. Se fierb cam 45 de minute, până se înmoaie orezul. Se pot servi calzi sau reci.

 dovlecei pane

Pane

 

Ingrediente: 3 dovlecei mari, 2 ouă, 100 g făină; 100 g pesmet fin; sos: o căpăţână de usturoi, 200 ml ulei, 2 linguriţe oţet, sare, piper; ulei pentru prăjit

Preparare: se taie dovleceii sub formă de bastonaşe, care se tăvălesc prin făină. Se bat ouăle cu sare şi piper şi se adaugă dovleceii în compoziţie. Se scot unul câte unul, se scurg, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot într-o sită ca să se elimine surplusul de ulei. Se face sosul de usturoi. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Se adaugă un praf de sare. Apoi se pune o lingură de ulei şi se freacă cu o lingură de lemn până capătă consistenţa unui sos. Atunci se pune o linguriţă de oţet şi se freacă până se încorporează. Se pune treptat uleiul şi restul de oţet frecând în continuare până îşi măreşte volumul de câteva ori. Sosul trebuie frecat în aceeaşi direcţie ca să nu se taie. Se servesc dovleceii pane împreună cu sosul de usturoi.

 pasta de dovlecei

Pastă

 

Ingrediente: doi dovlecei, o lingură de ulei de măsline, o ceapă mare, 2 căţei de usturoi, 1/2 linguriţă suc de lămâie, sare, piper.

Preparare: se curăţă de coajă dovleceii şi miezul se taie cuburi. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul în tigaie şi se călesc ceapa şi dovlecelul la foc potrivit, până când se moaie. Se lasă să se răcescă, după care se pun într-un castronaş împreună cu usturoiul, sucul de lămâie,  sare şi piper după gust şi se mixează până când se obţine o compoziţie omogenă. Se serveşte cel mai bine pe pâine prăjită.

Loading...
Comentarii