Budincă cu pui la doar 9 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

08 ianuarie 2017 23:00 De: ,

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Azi, budincă cu pui la doar 9 lei.

                      

Costuri aproximative ingrediente: piept de pui: 5 lei, cartofi: 0,50 lei, sare şi piper: 0,50 lei, mazăre: 1 leu, ouă: 1 leu, ulei: 0,50 lei, busuioc: 0,50 lei. Total: 9 lei

 

Budincă cu pui

Ingrediente: 500 g piept de pui, 4 cartofi albi, 100 g mazăre, un morcov, 3 albușuri, puțin ulei, sare, apă, busuioc.

Preparare: se taie carnea în bucăți și se fierbe cu o lingură de ulei, cu morcovul tăiat felii, mazărea și puțină apă până se înmoaie bine. Se lasă să se răcorească. Carnea și morocvul se toacă, apoi se sărează și se amestecă cu mazărea și jumătate din cantitatea de albuș bătut spumă. Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se fierb cu putina supă sau apă. Când sunt gata, se pasează, se potrivesc de sare și se amestecă cu restul de albuș. Se ia o forma potrivită, se unge bine, apoi se așază straturi alternative de piure de cartofi și carne, având grijă ca ultimul strat să fie de piure. Se pune budinca în cuptor, la foc potrivit, 25 de minute. Se servește caldă, ornată cu busuioc.

Citește și:  Musaca de legume la doar 6,20 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro