MENIU CAUTĂ
07 Feb. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Cum cureți pereții cabinei de duș. Fără să folosești chimicale

Distribuie

Cabina de duș trebuie curățată periodic de urmele de calcar și săpun. Pentru siguranța ta este mai bine să folosești produse naturale, ecologice și economice care nu afectează obiectele și nici căile tale respiratorii. Iată cum cureți pereții cabinei de duș.

Înainte de a curăța cabina de duș lasă apa fierbinte să curgă pe pereții ei sau spală-i imediat după ce ai făcut duș. Murdăria se va lua apoi mult mai ușor, fiind înmuiată de aburii fierbinți.

  1. Cu oțet alb. Este un aliat prețios în lupta împotriva calcarului și are puterea de a elimina petele cu ușurință. Cum se folosește? Într-un recipient se face un amestec compus din 100 ml apă și 200 ml oțet alb. Se îmbibă o cârpă în această soluție și se șterg pereții din sticlă ai cabinei de duș. Folosește și o racletă din plastic pentru zonele care au mai mult tartru.
  2. Fă o spumă din bicarbonat de sodiu și oțet. Iată cum procedezi. Pui oțet într-un vaporizator și dai pe pereții cabinei. Lași să acționeze 15 minunte apoi, cu ajutorul unui burete pudrat cu bicarbonat de sodiu, freci toată suprafața. Clătești cu apă curată rece și ștergi.
  3. Cu suc de lămâie. Pune sucul într-un vaporizator și amestecă-l cu puțină apă apoi pulverizează cabina, după care clătește și șterge.
  4. Cu alcool menajer (alcool alb). Este un produs mai puternic decât celelalte, dar elimină cele mai tenace pete de calcar. Pulverizează produsul pe toată cabina, lasă-l să acționeze câteva clipe, clătește și usucă apoi cu o cârpă curată și moale. Petele de calcar izolate se pot freca cu o bucată de cârpă înmuiată în alcool.
  5. Cu racleta de geamuri. Dacă ai o racletă cu lamela de cauciuc, ține-o în baie. După fiecare duș, folosește-o, pentru o uscare rapidă a pereților din geam. Vei evita și formarea mucegaiului, menținând pereții uscați.
Loading...
Comentarii