MENIU CAUTĂ
06 Feb. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Cum se fac găluștele. Trucuri ca să iasă pufoase

Distribuie

Găluștele sunt perfecte pentru supa de pui sau oricare altă supă. Cel mai important lucru este să nu fie tari. Noi îți vom spune cum se fac găluștele ca să fie pufoase.

Dacă vrei găluște pufoase, nu trebuie să folosești decât un ou și griș, care să aibă aceeași greutate și un praf de sare. E important ca grișul să fie de calitate, să aibă o granulație uniformă și să nu fie foarte fin. De asemenea, este important să lași amestecul 10 minute să se odihnească și să înceapă să se umfle puțin înainte de a face găluștele.

Pentru găluște ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 ou (cântărit întreg, cu tot cu coajă), și aceeași cantitate de griș (nu foarte fin), precum și un praf de sare.

Cum se fac găluștele? Se bate oul întreg cu furculița foarte bine, apoi se adaugă treptat grișul, puțin câte puțin, câte o linguriță și se amestecă compoziția după fiecare tranșă adaugată. La jumătatea procedurii se adaugă și sarea. Se lasă compoziția finală 10 minute să se umfle grișul.

Cum se fierb? Găluștele se pun în supa fierbinte care trebuie să clocotească la foc mic. Lingura se înmoaie în supă și apoi se ia din compoziție cam ½ din lingură și se adaugă în supă. Ele își vor dubla volumul în timp ce fierb. Durata de fierbere este de aproximativ 10 minute, după care se stinge focul și se mai lasă să stea în supa acoperită cu capac. Când sunt gata se ridică la suprafața supei. Sunt gustoase și pufoase.

supă de pui cu găluște

Supă de pui cu găluște

Ingrediente: 1,5 -2 kg carne de pui cu os (spate, gât, aripi, pulpe), 3 morcovi mari, două felii de țelină, o rădăcină de pătrunjel și una de păstârnac, o ceapă mare, sare și piper, pătrunjel; pentru găluște: 1 ou (60 g), 60 g griș, 1 praf de sare

Preparare: într-o oală se pune la fiert carnea în 4-5 litri de ap[ rece cu o linguriță de sare. Se adună spuma formată. Apoi se adaugă și legumele spălate și curățate și se continuă fierberea la foc foarte mic, până când carnea și legumele sunt bine fierte. Se scoate carnea, se curăță de pieliță și oase și se pune la loc. Zarzavatul se scoate și el și se taie în bucăți, apoi se pune în supă. Se prepară găluștele: oul se bate cu furculița se adaugă grișul în fir subtire, amestecând. Se lasă să se odihnească 10 minute și se ia din compoziție cu o lingură înmuiată în supă după care se pun găluștele la fiert în supa care e pe foc. După 10 minute, când găluștele se ridică la suprafață, se stinge focul și se mai lasă supa acoperită cu capac încă 10 minute. Apoi se poate servi, cu pătrunjel tocat deasupra.

 

Loading...
Comentarii