29 Dec. 2017 23:00 , de Rodica Dirzu

Prăjituri cu citrice. Perfecte pentru zilele reci de iarnă

Distribuie

În sezonul rece e bine să consumăm multe alimente care conțin vitamina C. Și fiindcă acum găsești din plin portocale și lămâi îți propunem trei prăjituri cu citrice. Parfumate și energizante.

 

Tartă cu portocale | VIDEO

Ingrediente: aluat: 75 g unt rece tăiat cubulețe, 75 g zahăr, 200 g făină cernută, 3 gălbenușuri, coajă rasă de lămâie; cremă: 1 plic cremă pentru tartă instant; topping: 3 portocale tăiate rondele.

Preparare: ingredientele de aluat se amestecă și compoziția se lasă 15 minute la rece. Apoi se întinde pe o forma unsă, se înțeapă cu furculița și lasă să depășească marginile formei. Se face crema conform indicațiilor de pe plic și se întinde peste baza de tartă. Se așază peste cremă feliile de portocale și se aduce marginea aluatului peste ele, ca să nu se scurgă sucul. Apoi se bagă la cuptor până se rumenesc blatul și portocalele. Se servește rece.

 

prăjitură cu lămâie

prăjitură cu lămâie

Pandișpan cu lămâie

 

Ingrediente: 125 g făină, 220 g zahăr, un plic praf de copt,  un vârf de cuţit de sare, 3 ouă, 10 ml ulei, o lămâie, 50 g unt pentru uns tava.

Preparare: se amestecă făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Se adaugă ouăle şi uleiul şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se rade coaja lămâii şi se stoarce zeama. Se păstrează şi miezul, fără sâmburi. Se adaugă coaja, miezul şi zeama în compoziţie şi se omogenizează. Se unge un vas cu unt şi se toarnă compozitia, apoi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 25-30 de minute. Se taie rece.

 

 

 cheesecake cu lime

cheesecake cu  lime

Cheesecake cu lime

Ingrediente: pentru blat: 270 g biscuiți digestivi, 115 g unt, 3 linguri lapte; pentru cremă: 700 g brânză dulce cremoasă, 180 g smântână, 4 ouă, 180 g zahăr, o linguriță extract vanilie, coaja rasă de la o lime; pentru topping: felii de lime și fulgi de ciocolată albă.

Preparare: se dau biscuiții la blender și se amestecă cu untul topit și cu laptele. Compoziția se pune într-o formă de tort cu pereții detașabili (24 cm diametru) și se presează bine. Se pune apoi la rece până se prepară și umplutura. Se amestecă brânza, smântana, ouăle, zahărul, extractul de vanilie și coaja rasă de lime, cu mixer-ul, la viteză mică, până se omogenizează. Se toarnă amestecul de brânză peste blat și se pune la cuptorul preîncălzit pentru 60 de minute, la 180 grade. După ce s-a răcit se ornează cu felii de lime și fulgi de ciocolată albă.

 

Loading...
Comentarii