05 Mai. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Rețete cu cartofi noi. Feluri principale sau garnituri care vor fi pe placul tuturor din casă

Distribuie

Rețete cu cartofi noi. Cartofii noi sunt plini de vitamine și de minerale, au un gust minunat și, cum e sezonul lor, ar fi păcat să nu profiți pentru a prepara mâncăruri sau garnituri din ei. Știm, se spune că îngrașă, dar dacă ai grijă cu ce îi combini și nu exagerezi cu cantitățile consumate, n-ai de ce să-ți faci griji. Încearcă aceste rețete cu cartofi noi fiindcă acum e vremea lor.

Cu legume / VIDEO

Ingrediente: 1 kg cartofi noi, două cepe roșii mici, un ardei gras, o căpățână de usturoi, 5-6 roșii cherry, oregano, cimbrișor proaspăt, sare și piper după gust, 2-3 linguri ulei de măsline.

Preparare: se spală cartofii și se pun într-o tavă din ceramică. Se adaugă cepele tăiate sferturi, cățeii de usturoi cu tot cu coajă, ardeiul tăiat bucăți și roșiile. Se amestecă uleiul cu condimentele și se toarnă peste legume. Se dau la cuptor, la 200 de grade, cam 45-50 de minute. La jumătatea timpului, se întorc pe partea cealaltă, ca să se facă uniform.

Cu sos de pătrunjel și usturoi

cartofi noi cu patrunjel

Ingrediente: 750 g cartofi noi, o legătură de pătrunjel, o lămâie, 2 căței de usturoi, ulei de măsline, sare, piper, un ardei iute roșu.

Preparare: într-o cratiță se pune apă la fiert și se adaugă o linguriță de sare. Când apa clocotește se adaugă cartofii și se lasă pe foc timp de 10-15 minute. Între timp, se amestecă într-un castron uleiul de măsline cu pătrunjelul tocat, zeama de lămaie și usturoiul zdrobit. Când sunt gata, cartofii se scurg bine de apă, se pun în castronul cu sos și se amestecă foarte bine. Se potrivesc de sare și piper și se servesc cu ardei iute.

La cuptor, cu rozmarin

Ingrediente: 1 kg cartofi noi, un dovlecel, 3-4 linguri de ulei de măsline, sucul de la o lămâie, rozmarin, cimbru, o legătură de usturoi verde, sare, piper.

Preparare: se încinge cuptorul la 190 de grade. Se spală cartofii, se taie felii subțiri și se așază într-o tavă din ceramică. Din loc în loc, între ei, se pune câte o felie de dovlecel. Se amestecă uleiul cu sucul de lămâie, rozmarin și cimbru, sare și piper după gust și usturoiul verde tăiat și se toarnă în tavă. Se pun la cuptor până se rumenesc și se servesc calzi, cu rozmarin proaspăt.

Salată franțuzească

Ingrediente: cartofi noi, sare, o legătură de ceapă verde, câteva roșii cherry, busuioc proaspăt, muguri de pin; pentru sos – ulei de măsline, oțet balsamic, muștar de Dijon, un pic de miere, sare și piper după gust.

Preparare: se încălzește cuptorul și se așază într-o tavă unsă cu ulei cartofii noi, spălați bine și tăiați în felii groase. Se sărează și se lasă la rumenit 20 de minute, cât să devină aurii și să fie copți la mijloc. Apoi se amestecă bine cu ceapa tăiată, câteva roșii cherry tăiate în două și mugurii de pin. Se toarnă dressingul și se amestecă, apoi se adaugă un pic de busuioc proaspăt.

Tocană de cartofi cu ciuperci

Ingrediente: 5-6 cartofi noi, un ardei capia, 3 fire de ceapă verde, 400 g ciuperci brune, 4 linguri de ulei, 4 ouă, 6 linguri de mozzarella rasă, o legătură de pătrunjel, sare, piper, mărar.
Preparare: cartofii se spală bine si se fierb în coajă. După ce s-au răcit, se curăță și se taie în sferturi. Ciupercile se călesc în cele 4 linguri de ulei. După ce scad, se adaugă ceapa mărunțită și ardeiul tăiat cubulețe și se călesc și acestea 3 minute. Se lasă la răcit, apoi se combină cu cartofii. Se bat ouăle cu sare și se toarnă peste legume, se adaugă pătrunjelul tocat, mozzarella și piper. Se pune compoziția într-un vas din ceramică și se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, la temperatură mare (200 grade). Se servește cu mărar tocat.


FOTO EXCLUSIV/ Teatrul Național București deschide amfiteatrul de pe acoperiș, în aer liber!

Loading...
Comentarii