23 Feb. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

3 rețete cu fructe de pădure. Deserturi delicioase de weekend

Distribuie

Fructele de pădure se pot folosi atât congelate, cât și proaspete. Reprezintă o importantă sursă de antioxidanți și vitamine. Încearcă și tu 3 rețete cu fructe de pădure.

 

Tartă cu mure

Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină, 125 g zahăr, 135 g unt, un ou,
un gălbenuș, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuțit de sare; unt pentru uns forma; pentru umplutură: 250 g mascarpone, 160 ml smântână lichidă, 200 g mure, 5 linguri zahăr vanilat
Preparare: se taie untul bucăți și se lasă să se înmoaie la temperatura camerei.
Se pune într-un castron făina iar în mijloc zahărul, oul, gălbenușul, bucățile de unt, coaja rasă de lămâie și sarea. Se amestecă repede ca să se formeze aluatul, apoi se pune într-o folie alimentară timp de 30 de minute la frigider. Pentru umplutură se freacă brânza mascarpone cu zahărul pudră și se adaugă samânâna lichidă și se dă la rece. Aluatul se întinde cu ajutorul sucitorului în strat de 0,5 cm. Se unge cu unt o forma de tartă, apoi se presară pesmet. Se pune aluatul si se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. Blatul rezultat se lasă la răcit.  După ce s-a răcit complet, se adaugă crema și se ornează cu mure.

 

spumă cu afine

Spumă de afine

Ingrediente: 500 g afine, 200 g de zahăr, 2 albuşuri, o lingură de zeamă de lămâie, mentă

Preparare: se pasează fructele împreună cu zahărul (păstrează câteva pentru decor). Separat, cu ajutorul unui mixer se bat spumă cele două albuşuri împreună cu zeama de lămâie. Apoi se încorporează treptat în crema de ou, afinele şi zahărul şi se amesteacă până când se obţine o spumă fină de consistenţa unui iaurt care se pune în cupe. Se ornează cu afine și mentă. E mai bună după ce stă la rece puţin.

 

cheesecake cu zmeură

Cheesecake cu zmeură

 

Ingrediente: blat: 200 g biscuiți digestivi, 100 ml unt topit; crema- 500 g mascarpone, 350 g iaurt grecesc (10%), 5 linguri de miere, o fiolă esență de vanilie, 1 pliculeț de gelatină vegetală; topping: 250 zmeură, frunze de mentă

Preparare: blat- se sfărâmă biscuiții într-o pungă sau în robot și se amestecă cu untul. Se presară bine amestecul într-o tavă rotundă cu fund detașabil (22 cm diametru). Crema: se bat bine cu mixerul brânza mascarpone, iaurtul, mierea și vanilia. Se adaugă gelatina dizolvată în 50 ml de apă fierbinte și se mai mixează puțin. Se toarnă crema fină obținută peste blatul de biscuiți și se pune cheesecake-ul în frigider să se întărească. Topping: înainte de servire se decorează cu zmeură și frunze de mentă.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop miercuri, 24 octombrie 2018. Gemenii au parte de o zi foarte dificilă
Loading...
Comentarii