09 Feb. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

3 rețete cu spanac. Pline de vitamine și minerale

Distribuie

Spanacul congelat, proaspăt sau baby spanacul este un aliment cu un conținut bogat de vitamine și minerale. Este bun în sezonul rece, fiindcă întărește organsimul. Iată 3 rețete cu spanac, rapide și gustoase. Perfecte pentru sfârșitul de săptămână.
Supă cremă / VIDEO

Ingrediente: 1 kg de spanac, o ceapă, doi căţei de usturoi, sare şi piper, 2-3 ouă

Preparare: Se curăţă şi se spală spanacul şi se opăreşte împreună cu ceapa tăiată în bucăţi, usturoiul şi condimentele. Se scurg (nu arunca apa) şi apoi se dau prin blender. Se mai adaugă apa în care au fiert legumele până când supa capătă consistenţa dorită. Se serveşte cu ouă fierte tari, tăiate în jumătate.

omleta

 

Omletă

Ingrediente:  4 ouă, 150 g spanac, apă, 100 ml lapte, 100 g brânză (telemea, cașcaval), o lingură ulei de măsline, o mână de ciuperi feliate din conservă, sare, piper; puțin unt pentru uns tigaia

Preparare:  se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când fierbe se adaugă spanacul congelat, se lasă în vas 5-8 minute, apoi se scurge și se toacă mărunt. Se bat ouăle cu un tel. Se rade brânza și se pune peste ouă. Apoi se adaugă spanacul, laptele, ciupercile scurse, uleiul și se potrivește de gust cu sare și piper. Se pune compoziția într-o tigaie unsă cu unt. Se prăjește omleta la foc mic pe ambele părți până se rumenește frumos.

 

 clatite

Clătite

Ingrediente: clătite- 250 g făină, 500 ml lapte, o lingură de ulei, un praf sare, 2 ouă; ulei pentru uns tigaia; umplutură: spanac congelat, o ceapă, ulei

Preparare: piureul de spanac- se încinge uleiul în tigaie, se taie ceapa mărunt şi se căleşte. Apoi se aduagă spanacul şi se căleşte până se înmoaie. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la răcit. Clătitele- se pune făina într-un bol, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte, puţin câte puţin, până ce va căpăta consistenţa unei smântâni. Se unge tigaia cu puţin ulei, se încinge bine şi se toarnă cu un polonic aluatul. Se întorc şi pe partea cealaltă şi apoi se aşază pe o farfurie. Se umplu cu piureul de spanac.

 

Loading...
Comentarii