Spanac cu lapte şi ouă la 9,60 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun/video

01 februarie 2017 23:30

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Astăzi, spanac cu lapte şi ouă la 9,60 lei. 

 

Costuri aproximative ingrediente: spanac – 5,50 lei, ulei – 0,50 lei, usturoi – 0,50 lei, făină – 0,50 lei, lapte – 1,50 lei, sare – 0,10 lei, ouă – 1 leu. Total: 9,60 lei.
Ingrediente: 1 kg spanac congelat, 5-6 linguri ulei, 5-6 căţei de usturoi, 3-4 linguri făină, 0,800 l lapte, sare

 

Spanac cu lapte şi ouă

Preparare: se pune spanacul la fiert în apă cu sare. După ce dă câteva clocote se scoate spanacul în strecurătoare şi se toacă. Se încinge uleiul în cratiţă şi se căleşte usturoiul tocat mărunt. Se pune făina şi se amestecă totul bine. Se stinge apoi cu lapte rece (circa 600 ml), turnat treptat. Se lasă sosul alb să fiarbă un minut, apoi se adaugă spanacul. Se amestecă din nou şi se subţiază, până la consistenţa dorită, cu laptele rămas, turnat puţin câte puţin. Se sărează şi se mai lasă puţin pe foc. Se serveşte cald, cu ouă ochiuri făcute în tigaie.

Citește și: Omletă cu spanac la doar 7 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro